ŠARČEVIĆ NAJAVIO SMENE zbog priručnika o seksualnom nasilju nad decom
Foto: Fonet

tabu tema

ŠARČEVIĆ NAJAVIO SMENE zbog priručnika o seksualnom nasilju nad decom

Ministar za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, najavio smene nakon bure u školama i medijima
Objavljeno: 09:23h

Ovaj posao je do sada vodila Grupa za zaštitu od nasilja i diskriminacije pri resornom ministarstvu, koju čine psiholozi Gordana Medenica i Smiljana Grujić. One će, po svemu sudeći, biti razrešene dužnosti. Ministar je tu smenu prokomentarisao ovako:

"Dosadašnje saradnice nisu više deo tima, a razloga ima više. Ono što se desilo za Obrazovnim paketima namenjenim učenju o seksualnom nasilju samo je jedan od razloga kadrovske promene. Pre svega njihovi rezultati bili su daleko ispod zadovoljavajućeg nivoa, a na terenu se nije osetilo njihovo prisustvo".

OVA SCENA JE SNIMLJENA U SRBIJI: Nema šanse da pogodite šta rade ovi silni ljudi! (VIDEO)

On je precizirao da se problematici nasilja u školama mora pristupiti temeljnije i mnogo ozbiljnije, uz bolju saradnju sa direktorima škola i stručnim saradnicima.

foto: Profimedia

Šarčević najavljuje formiranje brojnijeg tima za borbu protiv nasilja. Umesto dvoje ljudi ovaj posao će ubuduće raditi, kako kaže ministar, troje ili četvoro "zaista stručnih osoba".

Znamo da su skoro svi svetski lideri bili na Titovoj sahrani, ali niste čuli za njihove SULUDE ZAHTEVE! (VIDEO)

"Osim Biljane Lajović, koja je ekspert za ovu oblast, angažovaćemo iskusne školske psihologe koji su prošli sve potrebne obuke na temu nasilja u školama. Taj tim biće direktno odgovoran isključivo ministarstvu. Hoćemo bolju saradnju sa lokalnim samoupravama, centrima za socijalni rad i svima koji su na bilo koji način u dodiru sa obrazovno-vaspitnim sistemom. Hoćemo da se vidi prisustvo timova ministarstva na terenu", rekao je ministar.

(Espreso.co.rs/Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.