VUČIĆ PRIMIO MARICU ČIJA JE BEBA PREMINULA U PORODILIŠTU U SREMSKOJ MITROVICI: Sastanak na Andrićevom vencu
Marica Mihajlović, Foto: Facebook / Marica Mihajlović

SASTANAK

VUČIĆ PRIMIO MARICU ČIJA JE BEBA PREMINULA U PORODILIŠTU U SREMSKOJ MITROVICI: Sastanak na Andrićevom vencu

Mihajlović je nedavno izašla u javnost da je od ginekologa za akušersko pretrpela nasilje tokom porođaja u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici

Objavljeno: 12:52h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Maricu Mihajlović iz Sremske Mitrovice, čija je beba preminula u porodilištu u tom gradu.

Sastanak se održava u 12.30 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Mihajlović je nedavno izašla u javnost da je od ginekologa za akušersko pretrpela nasilje tokom porođaja u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, posle koga je beba preminula.

Vučić je u sredu rekao da je tužan zbog onoga što se dogodilo Marici Mihajlović u porodilištu u Sremskoj Mitrovici, ali da je srećan što je sa tim izašla u javnost, čime je spasila mnogo druge dece, jer će akušeri morati da budu obazriviji.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Zorana Jevtić

Mihajlović: Od predsednika ću tražiti da pravda bude zadovoljena

Marica Mihajlović danas je izjavila da će na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ispričati sve ono što joj se desilo, a da će od njega tražiti samo da pravda bude zadovoljena.

"Predsedniku ću reći sve što mi se desilo. Nadam se da ovog lekara neće niko štiti i da će zakon da uradi svoje i da će biti kažnjen. Imamo dosta dobrih doktora, nadam se da će se nešto promeniti i da neće više dolaziti do ovakvih slučajeva", rekla je ona uoči sastanka koji je sa predsednikom Srbije zakazan u 12.30 časova na Andrićevom vencu.

Mihajlović, koja je nedavno u javnosti iznela da je od ginekologa pretrpela nasilje tokom porođaja u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, posle kog je beba preminula, rekla je da se i dalje oseća prisihički loše i da joj povreda koju je zadobila prilikom porođaja pravi probleme u disanju.

Kako je rekla, svoju priču je odlučila da podeli kako bi se sprečilo da se akušersko nastavi i dodaje da joj je još nekoliko žena javilo sa istom pričom za istog doktora.

"Međutim, javilo se još dosta žena iz drugih porodilišta, koje su podelile svoju priču sa mnom", rekla je Mihajlović.

Apelujem na sve žene da ne ćute i ne trpe nasilje, pogotovu od strane doktora. Oni su tu da nas zaštite i pomognu, a ne da vrše nasilje nadnama", naglasila je ona.

Bonus video:

37:42

JEZIVO SVEDOČENJE JELENE IVKOVIĆ KOJA TVRDI DA SU JOJ UBILI DETE: Proživela akušersko nasilje, dete umrlo usled oštećenja mozga

(Espreso / Telegraf / Ljubinka Račić Đokić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.