Dačić: Imali smo obavezu da reagujemo zbog srpskih žrtava na Kosovu!
Foto: Fonet

odluka suda

Dačić: Imali smo obavezu da reagujemo zbog srpskih žrtava na Kosovu!

Srbiji je potrebno, kaže on, da krupnim koracima napred uhvati korak sa Evropom, a da bi se to postiglo neophodne su sigurne finansije, da se stvore uslovi za rast
Objavljeno: 07:29h

- Povlačenje ambasadora je primerena mera koja pokazuje Francuskoj da se Srbija apsolutno protivi toj odluci - rekao je Dačić i izrazio nezadovoljstvo zbog toga što je Haradinaj izmedju ostalog i pušten jer je procenjeno da se ne bi lepo osećao, a da se niko nije zapitao kako su se osećale srpske žrtve.

foto: Fonet

Večernje novosti su ranije prenele da je Vlada Srbije naložila svim državnim zvaničnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih preduzeća da otkažu planirana službena putovanja u Francusku i da u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete i aktivnosti toj zemlji. Kako su preneli, ta odluka je jedan u nizu odgovora na odluku Apelacionog suda u Kolmaru da odbije zahtev Srbije za ekstradiciju bivšeg vodje OVK Ramuša Haradinaja, koji se sumnjiči za ratne zločine na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Ivica Dačić položio je venac na spomen obeležje Dimitriju Tucoviću u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu i poručio da "nema socijalne pravde bez razvijene zemlje".

On je dodao da će u narednom periodu, posle fiskalne konsolidacije, program Vlade Srbije biti usmeren ka stvaranju razvijene Srbije, što podrazumeva otvaranje novih radnih mesta, rast BDP-a, harmonizaciju sa zakonodavstvom EU kada su u pitanju radnička prava.

foto: Fonet

Srbiji je potrebno, kaže on, da krupnim koracima napred uhvati korak sa Evropom, a da bi se to postiglo neophodne su sigurne finansije, da se stvore uslovi za rast.

- Nema socijalne pravde i viosokih radničkih prava bez razvijene zemlje, puno prihoda u budžetu i naravno sve zavisi od toga kakvu svest imaju ljudi koji vodu državu - naglasio je lider socijalista.

Kako kaže sve ono za šta su se radnici borili pre tri veka- osmočasovno radno vreme, slobodno vreme i danas u eri divljeg kapitalizma je cilj za koji se treba boriti.

- U narednom periodu više radnih mesta, veće plate , razvijena Srbija može da garantuje socijalnu pravdu i radnička prava - naglasio je Dačić.

Podseća da socijalisti baštine tradicije socijaldemokratskog i komunističkog pokreta, te da svake godine obeležavaju 1. maj sećanjem na Dimitrija Tucovića koji je bio socijalista i protiv rata, ali kada je Austrougarska napala Srbiju učestvovao u ratu i dao svoj život.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.