PREDSEDNIK VUČIĆ O MASAKRU U OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR": Jednu stvar ne može da SHVATI
Foto: PRVA TV

TRAGEDIJA KAKVU SRBIJA NE PAMTI

PREDSEDNIK VUČIĆ O MASAKRU U OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR": Jednu stvar ne može da SHVATI

"Gledate sav taj užas, roditelje koji ne mogu posle toga da pošalju u školu"

Objavljeno:

Predsednik Vučić je istkao da ne može da shvati kako je dečak ubica uspeo da ubije člana obezbeđenja u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je posetio OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i naveo da ne može da shvati kako je dečak ubica uspeo da izvede to što je izveo, odnosno kako je ubio pripadnika obezbeđenja.

"Kad ulazite u školu imate dvoja vrata, pa stepenike, on je sa donjeg rakursa neverovatno uspeo da pogodi čuvara koji je stajao, sedeo ispred njega. Dakle, vrlo težak pogodak, iako je razdaljina nevelika 3 do 4 metara. Pošto sam sa najboljim specijalcima Srbije, oni su mi rekli 'Šefe, ovo pojedini od nas ne mogu da izvedu i da hoće'. Onda gledate i ne verujete, tamo su sedele dve devojčice, to je razdaljina između 9 i 11 metara, ljudi, to pogoditi...", rekao je Vučić i dodao:

"Gledate sav taj užas, roditelje koji ne mogu posle toga da pošalju u školu. Sad morate da pokažete građanima Srbije poštovanje prema porodicama stradalih, morate da pokažete poštovanje prema tom odeljenju, a istovremeno ovi drugi žele da se nastavi ili najveći deo drugih žele da se nastavi i sad sve vreme se borite kako to da uradite. Razgovarao sam i sa roditeljima, rade ljudi, muče se. I da kažem, nikakvog vršnjačkog nasilja nije bilo nad dečakom. To je laž, uvek ljudi traže krivca za sve.", rekao je Vučić.

Vučić je prokomentarisao i to što nije obavestio javnost da je posetio OŠ "Vladislav Ribnikar".

"Zašto bih? Smatrao sam da je neukusno i neumesno. Otišao sam u ranim jutarnjim satima, mislio sam da neću zateći nikog osim direktorke, zatekao sam nekoliko nastavnika, upisao se u knjigu žalosti. Tada sam rekao neku stvar i sad ću da objasnim zašto su donete neke odluke. Ja sam razumeo manjinu roditelja, kao što razumem i većinu koji bi da se deca druže, da idu u školu. Ja sam razumeo ove druge", rekao je on.

(Espreso / MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.