DEČAK UBICA SE PRE MASAKRA PREDOMIŠLJAO? U glavi mu je bila samo 1 OSOBA...
Masakr na Vračaru, Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

HOROR

DEČAK UBICA SE PRE MASAKRA PREDOMIŠLJAO? U glavi mu je bila samo 1 OSOBA...

Dečak se kobnog dana, pre nego što je pucao na svoje drugarice i drugare iz odeljenja, ipak predomišljao

Objavljeno:

Majka dečaka (13) koji je izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru 3. maja ispitana je u policiji po zahtevu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu nakon što je pokrenuta istraga zbog sumnje na zanemarivanje i zlostavljanje maloletnog deteta.

Kako Kurir saznaje, dečak se kobnog dana, pre nego što je pucao na svoje drugarice i drugare iz odeljenja, ipak predomišljao i hteo je je pozove majku da dođe po njega!

Sekunde odlučivale

- U školu je došao naoružan i sa planom, ali je u trenutku kad je video čuvara koga je voleo i cenio ipak želeo da odustane od svega i krenuo je da zove majku da dođe po njega. Međutim, kad je video da čuvar želi da mu pomogne jer je video da se čudno ponaša, izvadio je pištolj i upucao je prijatelja, a onda je krenuo u krvavi pir po školi kada je ubio i devet drugara - kaže izvor Kurira:

- On je posle zločina rekao da je bio sam u svemu i da niko nije imao pojma šta on sprema, nije želeo da meša porodicu.

Vračar
foto: Espreso

Prema rečima prijatelja porodice ovog dečaka, njegova majka je želela da bude najbolji i on je navodno želeo u tome da udovolji svojim roditeljima, ali niko to tada nije video kao problem koji bi mogao da ima stravične posledice.

Ispitivana 10 sati

Dečakova majka je, kako saznajemo, u policiji pričala o porodičnim odnosima, kako se slagala sa sinom, sa mužem i kakav su odnos njih dvojica imali.

Prema saznanjima Kurira, ispitivanje je trajalo deset sati!

Majka je protiv koje je pokrenuta istraga zbog sumnje na zanemarivanje i zlostavljanje maloletnog deteta ispričala je u policiji da oni nikada nisu mogli da pretpostave da bi dečak mogao bili nasilan.

Ona je potvrdila da je reč o skladnoj porodici, da ona i muž žive zajedno i da su tako i brinuli o deci.

1 / 28 Foto: Tamara Trajković

Tužilaštvo je, da podsetimo, Policijskoj upravi za grad Beograd ranije uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad, naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka (13) i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica od ranije nalazila u evidenciji tog organa.

Večna tišina

Porodica dečaka koji je pre tri nedelje u školi "Vladislav Ribnikar" ubio deveroro vršnjaka i ćuvara Dragana Vlahovića po prvi put su juče oglasila preko svog advokata, dan nakon što je majka dala svoj iskaz u policiji:

-Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak. Večno u tuzi.

Podsetimo, majka dečaka saslušana je juče u policiji zbog sumnje na zanemarivanje i zlostavljanje maloletnog deteta. Otac dečaka nalazi se od 5. maja u pritvoru u Okružnom zatvoru i tereti se za teško delo protiv opšte sigurnosti. Otac je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu negirao izvršenje krivicnog dela i detaljno je izneo odbranu.

Otac u pritvoru

Otac dečaka tereti se da je u prethodnom periodu obučvao svog 13-godišenjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom.

On je, kako se sumnja, postupio suprotno odredbi Zakona o oružju i municiji i suprotno članu Pravilnika o prostorno tehnickim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i cuvanje oružja i municije tako da ono ne može doci u posed neovlašcenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili slicnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Iz ocevog pištolja za 120 sekundi dečak je upucao je 16 osoba. Iz pištolja kobnog dana ispalio je čak 57 hitaca.

04:15

DECA OŠ VLADISLAV RIBNIKAR SE SADA PLAŠE SAMO 2 STVARI! Predsednik Saveta roditelja škole šokirao: NE TRAŽIMO OSVETU

(Espreso/Ekipa Kurira)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.