NOVA RUNDA DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Usvojena deklaracija o nestalima
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/RTS

VAŽAN SASTANAK

NOVA RUNDA DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Usvojena deklaracija o nestalima

Sastanak je počeo nešto posle 18 časova

Objavljeno: 19:02h

Dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou počeo je u Briselu razgovorima u kojima učestvuju predsednik Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, kao i predstavnici Evropske unije.

Sastanak se odvija u prisustvu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Vučić i Lajčak
Vučić i Lajčakfoto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Obe delegacije su, nedugo nakon početka pregovore, usvojile Deklaraciju o nestalima.

Tema razgovora biće u nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

Predsednik Vučić se oglasio pred početak razgovora u Briselu.

- Već nekoliko dana, a posebno juče i danas, Aljbin Kurti vodi kampanju protiv Srbije, brutalnu i prljavu, on i njegovi pomagači. Uključili su sve, Šaipa Kamberija, Azima Vlasija... od svih analitičara i političara. Prete Srbiji, podsećaju na neke stare dane, govore o borbi za slobodu zaboravljajući da su se baš Srbi borili za slobodu, ne samo protiv terorista već i protiv NATO agresora. Kao što on reče prolivena krv se ne vraća, prolivena krv za slobodu ne može da se vrati i ne sme da se zaboravi. Imaću to u vidu večeras. Živela Srbija, nema predaje - rekao je predsednik na snimku iz aviona na putu do Brisela.

Bonus video:

03:18

SRBIJI VREME IDE NA RUKU! Stručnjaci: Mnoge zemlje imaju interes da tzv. KiM ne postane nezavisno NEOPHODAN DIJALOG SA AMERIKOM

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.