TRAŽE ULICU S IMENOM SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Radikali u NS podneli inicijativu koja će neke razbesneti, druge oduševiti
Foto: Profimedia

slažete li se?

TRAŽE ULICU S IMENOM SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Radikali u NS podneli inicijativu koja će neke razbesneti, druge oduševiti

- Očekujemo podršku inicijativi i od političkih stranaka koje čine vlast u gradu - kažu radikali
Objavljeno: 14:37h

Srpska radikalna stranka (SRS) obnovila je danas inicijativu da se jedna ulica u Novom Sadu nazove imenom Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije i Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Mi, srpski radikali, očekujemo da Novi Sad pokaže političku mudrost i zrelost, kako bi Slobodan Milošević dobio ulicu u našem gradu", rekao je na konferenciji za novinare šef odborničke grupe SRS-a u Skupštini grada Novog Sada Đurađ Jakšić.

Slobodan Milošević, heroj ili zločinac? Kako danas gledate na ovog čoveka? (VIDEO)

On je podsetio da je SRS krajem 2012. godine pokrenula inicijativu da Novi Sad dobije ulicu Slobodana Miloševića, kao "dominantne političke ličnosti i državnika", koji je, na srpskoj političkoj sceni, "u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka" i dodao da tada nije bilo "političke volje i razumevanja" za tu inicijativu.

Izrazio je očekivanje da će se inicijativa radikala naći na prvoj narednoj sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine grada Novog Sada i da će dobiti podršku i razumevanje svih relevantnih političkih činilaca u gradu.

"Očekujemo podršku inicijativi i od političkih stranaka koje čine vlast u gradu, s obzirom da smo čuli uveravanja kako oni nisu opterećeni političkim programima i ideološkim razlikama, tim pre, što deo vlasti u Novom Sadu čini i Socijalistička partija Srbije, čiji je osnivač i prvi predsednik Slobodan Milošević", rekao je Jakšić.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.