Ponos i dostojanstvo SRBIJE VAŽNIJI SU MI OD ŽIVOTA, neću saginjati glavu kao što nisam ni u Srebrenici: Vučić o izborima, i o svemu što nas čeka!
Foto: Printskrin / Tv Pink

otvoreno!

Ponos i dostojanstvo SRBIJE VAŽNIJI SU MI OD ŽIVOTA, neću saginjati glavu kao što nisam ni u Srebrenici: Vučić o izborima, i o svemu što nas čeka!

Jedna od tema će biti i koliko geopolitčke promene u svetu mogu da utiču na promene u našoj zemlji, kao i da li nakon otvaranja poglavlja počinje teži ili lakši deo puta ka EU
Objavljeno: 22:51h

Predsednik Vlade srbije i lider SNS-a, Aleksandar Vučić u intervjuu sa Srđanom Predojevićem govori o naraslim tenzijama u regionu i kako da se uprkos tome sačuva stabilnost Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jedna od tema će biti i koliko geopolitčke promene u svetu mogu da utiču na promene u našoj zemlji, kao i da li nakon otvaranja poglavlja počinje teži ili lakši deo puta ka EU.

VUČIĆ NE POPUŠTA POD PRITISKOM: Srbija se nikad neće saglasiti sa formiranjem kosovske vojske!

foto: Printskrin / Tv Pink

PREMIJER ODGOVARA NA PITANJA GRAĐANA

22.48. Samo Kinezi mogu da privatizuju RTB Bor

Kada je reč o privatizaciji Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, Vučić je rekao da su razgovori još nisu završeni, te da basen mogu da privatizuju samo Kinezi. RTB danas plaća struju i gas za januar i februar, ali nije plaćao ranije i to se ne može desiti ponovo o zato treba da ide u privatizaciju što pre.

- Ako to uspemo da rešimo, svi ostali problemi su u odnosu na taj mačji kašalj - rekao je Vučić i dodao da će država rešiti Petrohemiju, koja ima na računu 60 miliona evra, kao i MSK i Azotaru.

22.38. Imamo problema sa pravosudnim sistemom, da imamo neku mogućnost kao izvršna vlast mislim da bi bilo bolje, kazao je Vučić i najavio da će prva linija metroa ići od Ade Huje do Makiša, a druga linija od Ustaničke do Merkatora.

22.13. Razgovaraću i sa Albancima i sa Bošnjacima. Mislim da je ključ mira u razgovoru sa Bošnjacima. Ićiću u Sarajevo, šta da radim... Bolje da sto godina pričano nego da jedan dan ratujemo - naglasio je premijer Srbije. Govoreći o projektu Beograda na vodi, Vučić je naveo da će prve zgrade biti gotove već u martu sledeće godine.

22.08. Kada će početi obeštenje građana za oduzetu imovinu prema Zakonu o restituciji, Vučić ja napomenuo da sa tim zakonom ima puno problema. -Da nismo dovoljno brzi, nismo - dodao je premijer.

Na pitanje građana da zašto nisu raspisani i parlamentarni izbori uz ocenu da je loš skupštinski sastav, Vučić je rekao da je Srbiji potrebna stabilnost jer Albanci najavljaju stvaranje vojske Kosova.

- Zbog toga su pokušali da kupe poslanike Srpske liste, jer bez njih to ne bi mogli da izglasaju. To će uraditi na silu. Tražim od EU da reaguje, i SAD i Rusiju i Kinu, pošto svi znaju da je to ugrožavanje stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Srbija neće dozvoliti da se ponove Oluja ili Bljesak ili bilo šta što može da ugrozi naše živote, naveo je Vučić.

foto: Printskrin / Tv Pink

Odgovarajući na pitanja građana koja su se onosila na kredite za penzionere, on je rekao da od obezbeđenja zavisi da li će kredit biti odobren iznad određene starosne granice, ocenivši su kamate sve povoljnije.

Upitan da li će podneti ostavku ako izgubi na izborima, premijer Srbije je rekao da je to važno demokratsko pravilo i da onaj ko izgubi izbore isto veče priznaje poraz.

21.50. Lagali su da sam nešto rekao protiv porodilja, a ja sam govorio o ljudima koji su ovakvi kao ja dva metra, sto i nešto kila. Oni su takve kao ja uporedili sa porodiljama. I sada govore kako se porađaju žene po hodnicima. Pa, nemojte da vređate naše lekare - dodao je Vučić.

foto: Printskrin / Tv Pink

21.40. Kome odgovara da Srbija bude jaka? Nikome. Oni vole da to bude kao u lutkarskom pozorištu. Istok se tu mnogo manje meša, istakao je Vučić, a povodom navodnog otkazivanja koncerta Vladi Georgijevu premijer je rekao da taj nastup nije otkazan.

- Ko je otkazao taj koncert? Pa, nije niko otkazao. Bilo je pitanje da li će biti u Domu kulture i da li će platiti unapred, a prodaja karata i ne ide...Onda smo mu zabranili da nastup u nekoj hali, a dozvolili da nastupi na gradskom trgu... Koga više lažete i obanjujete? - rekao je Vučić.

21.34. Lažnu elitu ne zanimaju stvarni problemi, njima je važnija Savamala i rušenje tri protivpravne udžerice od ubijanja dece. Način na koji je to u Savamali izdeno je loše, to je trebalo uraditi po danu i za to će ljudi odgovarati, naglasio je premijer i dodao da je otvoreno 55 fabrika.

21.31. Vučić je rekao da će biti predsednik vlade dok ne pobedi ili ne izgubi na izborima i da će je tada predati, istakavši da je to pošteno i ozbiljno i da se na takav način treba odnositi prema građanima.

OKUPLJENI VIČU ACO SRBINE: Vučić poručio-Daću sve od sebe da vas pobedim!

21.29. Što se tiče Vojislava Šešelja, ja ne mislim da je to dobar izbor za Srbiju, ali ne mislim da on ima tako negativan odnos prema državi kao neki drugi - reako je Vučić i pozvao Šešelja da odmere snage u šahu istakavši da od 10 ni jednu partiju neće dobiti.

21.19. Jedan od dosovskih kandidata je rekao da će da se puca u Srbiji, a ja im kažem, niko neće pucati i neće da ruši stabilnost. Nijedno dete neće da pogine u Srbiji!

21.15. Plate i penzije će samo da rastu. Ja nikad ne obmanjujem narod. Nastavnici, učitelji, lekari i medicinske sestre će imati daleko više nego što su imali, istakao je Vučić.

foto: Printskrin / Tv Pink

21.13. Interes Srbije je da se vidim sa Vladimirom Putinom. Moj posao je da se borim za Srbiju dok se moji protivnici bore protiv mene. Ja napuštam mesto koje smo ostvarili ogomnom podrškom, koje donosi najveću moć, a oni govore "Ne valja ništa što Vučić uradi", dodaje on.

21.05. - Nisam siguran u pobedu, izbori su laki za one koji gube. Teži su jer dolaze u turbulentnom vremenu, kada imamo nestabilnost u regionu i mnogi žele da taj nemir unesu u Srbiju, rekao je Vučić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.