FINALNE BITKE ZA BAHMUT: Da li su naredni sati odsudni za ovaj grad?
Foto: Promo

usijanje

FINALNE BITKE ZA BAHMUT: Da li su naredni sati odsudni za ovaj grad?

Umesto totalnog povlačenja, preostala ukrajinska vojska je digla u vazduh više objekata i mostova koji mogu da budu značajni za rusko probijanje u sam centar grada

Objavljeno:

Do skoro nazivan ukrajinskom tvrđavom, grad Bahmut, polako, ali sigurno prelazi u ruke ruskih snaga i prestaje da bude svojevrstan štit istoka Ukrajine.

Ne samo da je ruska paravojna formacija Vagner opkolila grad, već je tokom noći dignut u vazduh ključni most koji je vitalna spona za izvlačenje civila i dopremanje zaliha ukrajinskim snagama. Šef Vagnera Jevgenij Prigožin se javio sa krova jedne zgradeu predgrađu odakle je pozvao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da se preda i da naredi potpuno povlačenje svojih trupa iz Bahmuta.

Umesto totalnog povlačenja, preostala ukrajinska vojska je digla u vazduh više objekata i mostova koji mogu da budu značajni za rusko probijanje u sam centar grada. Koliko je teška situacija na frontu, pokazuje i video snimak na kom je jedan od boraca pričao o ogromnim gubicima ukrajinske vojske i svakodnevnim pogibijama desetine ljudi:

"Ovde četa živi jednu noć. Gubimo četu ili dve dnevno. Zbog toga je nephodno da se organizovano povučemo na nove granice i da tu zadržimo odbranu".

U Usijanju pitamo: Da li su naredni sati odsudni za Bahmut? Kako će izgledati finalne bitke? Da li će ruska vojska dalje prodirati na istok Ukrajine?

Gosti Usijanja:

dr Luka Kastratović, general-major

Čedomir Stojković, advokat i predsednik grupe "Oktobar"

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.