GODINU DANA OD POČETKA RATA U UKRAJINI: Ne propustite specijal Kurir TV-a povodom rusko-ukrajinskog sukoba
Foto: Promo

promo

GODINU DANA OD POČETKA RATA U UKRAJINI: Ne propustite specijal Kurir TV-a povodom rusko-ukrajinskog sukoba

Mnogi gradovi su uništeni, kao i oko četrdeset odsto ukrajinske infrastrukture

Objavljeno:
Danas, na godišnjicu početka rusko-ukrajinskog sukoba, gledaoci Kurir televizije imaće priliku da prate sva najnovija dešavanja, čuju analize i prognoze stručnjaka, ali i ekskluzivne ispovesti Rusa i Ukrajinaca u emisijama "Redakcija" od 7 časova, "Puls Srbije" od 11 časova, "Usijanje" od 19.55 časova, kao i u informativnom programu.
GLEDAJTE JUTARNJI PROGRAM "REDAKCIJA" OD 7.00 ČASOVA
Rat je odneo na desetine hiljada ubijenih i ranjenih vojnika na obe strane, ubijeno je više od 8.000 civila, među kojima je na stotine dece. Usledila je i najveća izbeglička kriza u Evropi od Drugog svetskog rata. Preko 13 miliona Ukrajinaca pobeglo je iz zemlje ili je moralo da napusti svoje domove i preseli se u druge delove Ukrajine. Mnogi gradovi su uništeni, kao i oko četrdeset odsto ukrajinske infrastrukture. Rat u Ukrajini doveo je do promena u čitavom svetu. Pored velike izbegličke, usledila je i ekonomska kriza, najveća od Drugog svetskog rata.
Da li se naziru mirovni pregovori ili sledi dugi, iscrpljujući rat? Kakav je odnos snaga na globalnom nivou i kako je rat u Ukrajini doveo do nove podele sveta? Da li je završeno vreme evropskog prosperiteta i kako lekcije iz Ukrajine mogu poslužiti za potencijalne ratove na Bliskom istoku i Tajvanu? U jutarnjem programu Kurir televizije "Redakcija" rusko-ukrajinski sukob analizira, iz svih uglova, veliki broj vojnih, političkih i ekonomskih stručnjaka. Gledaoci će moći da čuju i ispovesti Rusa i Ukrajinaca koji su izbegli iz svojih država i novi dom našli u Srbiji, a u emisiju će se, iz Rusije i Ukrajine, uključiti i oni koji su odlučili da ostanu u svojoj zemlji u nimalo lakim uslovima života i rada.
Kako su donedavno Rusija i Ukrajina gledale na rešenja za postizanje mira, podsetićemo se kroz gostovanja ruskog i ukrajinskog ambasadora u našem jutarnjem programu. Kako rat u Ukrajini,godinu dana od izbijanja sukoba, definiše novi svetski poredak i gde je tu Srbija, saznaćete u specijalnom izdanju jutarnjeg programa "Redakcija", danas od 7 do 9.55 časova na Kurir televiziji!
PRATITE "PULS SRBIJE" OD 11 ĆASOVA

Stotine hiljada žrtava, milioni raseljenih, gradovi sravnjeni sa zemljom... Ovo su samo neke posledice rata u Ukrajini koji već godinu dana čitav svet šokira, opominje, ali i plaši eskalacijom i mogućnošću pretvaranja u globalni sukob.

U Pulsu Srbije podsetićemo se ključnih trenutaka koji su definisali tok sukoba, analiziraćemo moguće scenarije razrešenja, ali i pozabaviti se ključnom temom – ljudima kojima se od 24. februara 2022. život zauvek izmenio.

Kako izgleda rat iz perspektive običnih ljudi, koliko se odrazio na psihu i egzistenciju, ne samo onih koji se nalaze usred borbenih dejstava, nego i na čitav svet i kako izgleda život danas porodicama koje su zauvek razdvojene užasom koji se dešava saznajte u emisiji "Puls Srbije" danas od 12 časova!

NE PROPUSTITE USIJANJE OD 19.55 ČASOVA

Danas, godinu dana od krvavog rata još više su svi zbunjeni, a svet se ponovo deli, na one koji navijaju za Rusiju i na one koji podržavaju Ukrajinu. Ipak, kod obe podele postoji nešto zajedničko – svi strahuju i svet je dobio novu geopolitičku sliku.

U "Usijanju", večeras od 19.55 časova na Kurir televiziji ne propustite analizu sukoba u Ukrajini iz više uglova, diplomatskog, vojnog i ekonomskog. O ukrajinskoj krizi govoriće Jasmina Andrić iz Istraživačkog centra za odbranu i bezbednost, Draško Aćimović, ekonomista i diplomata, Božidar Forca, general u penziji i Duško Lopandić, nekadašnji diplomata, stručnjak za međunarodne odnose i profesor evropskog prava.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.