OVO JE POSLANIK KOJI JE GLEDAO FILM ZA ODRASLE U SKUPŠTINI! Ranije bio u centru još jednog SKANDALA zbog MILIONA
Zvonimir Stević, Foto: Printscreen/Youtube

dao ostavku

OVO JE POSLANIK KOJI JE GLEDAO FILM ZA ODRASLE U SKUPŠTINI! Ranije bio u centru još jednog SKANDALA zbog MILIONA

Zvonimir Stević je funkciju narodnog poslanika obavljao šest puta do sada

Objavljeno:

Sada već bivši poslanik Zvonimir Stević (66) podneo je ranije danas ostavku na mesto poslanika nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kom se vidi kako u Narodnoj skupštini gleda porno film za vreme sednice o Kosovu.

Snimak je objavljen u ponedeljak uveče, a na njemu se vidi kako poslanik tokom rasprave evropskom planu za Kosovo, gleda snimak eksplicitnog sadržaja.

Zvonimir Stević u skuptšini
Zvonimir Stević u skuptšinifoto: Printscreen Twitter

Inače, Zvonimir je rođen 17. marta 1957. godine u Prištini. Po zanimanju је diplomirani pravnik.

Zvonimir Stević je funkciju narodnog poslanika obavljao šest puta do sada. Prvi put je izabran za narodnog poslanika u šestom sazivu, od 2004. do 2007, zatim u sedmom sazivu, od 2007. do 2008, godine. Posle pauze od jednog saziva ponovo je izabran u devetom sazivu, od 2012. do 2014, kao i u desetom sazivu, od 2014. do 2016.godine, i na kraju u 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine.

Član je skupštinskog Odbora za KiM, kao i zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i zamenik člana Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Od 1984 do 1987. godine bio je novinar u NIP Jedinstvo.

Od 1987. do 1990. godine bio je sekretar Komisije za JU program.

Od 1991. do 1999. godine bio potpredsednik Skupštine grada Prištinа.

Od 1996 do 2000. godine bio je poslanik u Veću građana Savezne Skupštine SR Jugoslavije.

U julu 2008. godine bio je postavljen za pomoćnika ministra i predsednika Koordinacionog centra u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Od decembra 2008. godine obavljaо је funkciju državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju i predsednika Koordinacionog centra u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Član je Predsedništva i Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, i u dva mandata predsednik Pokrajinskog Odbora Socijalističke partije Srbije za Kosovo i Metohiju.

Takođe, Stević je i član skupštinske grupe prijateljstva sa Angolom, Dominikanskom Republikom, Irakom, Turskom, Kazahstanom, Kamernunom, Kanadom, Komorima, Filipinima, Lesotom, Luksemburgom, Meksikom, Peruom, Finskom, Belorusijom, Libijom i Argentinom.

Na zvaničnom sajtu Narodne skupštine piše da je Stevićevo mesto prebivališta Priština. Stević se poslednjih godina retko kad pojavljivao u javnosti, a jednom prilikom je otkrio da je nekada radio kao novinar "Jedinstva".

Policija 2005. godine proveravala poslanike

Kako je "Blic" pisao, 27. novembra 2005. godine je pokrenuta istraga o korupciji poslanika koji su u to vreme na blagajni Skupštine Srbije podizali milionske iznose bez ikakvih računa i te godine ih je proveravala policija i tužilaštvo.

Na četvrtom mestu po visini podignutog iznosa za putne troškove bio je socijalista Zvonimir Stević koji je podigao 1.928.096 dinara, a novinare je tada optužio da posle vojske i policije žele da uruše i parlament. Po onome što je Zvonko tada prijavio u Skupštini Srbije ispada da je za 11 meseci prešao ukupno 160.674 kilometara. To praktično znači da je revnosni poslanik za 11 meseci putovao 251 put iliti svakog meseca 22 puta.

(Espreso / MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.