Poraslo dete, osamostalilo se, ali TATA SE I DALJE NEŠTO PITA: Istorija odnosa Vučića i Nikolića! (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić

Početak kraja?

Poraslo dete, osamostalilo se, ali TATA SE I DALJE NEŠTO PITA: Istorija odnosa Vučića i Nikolića! (VIDEO)

Podela na ravne časti predsedničke i premijerske pozicije više ne zadovoljava saborce. Nakon što je Vučić najavio da će se kandidovati na izborima i direktno ugroziti Nikolićev dalji politički život, ovaj je rešio da mu maksimalno zakomplikuje i oteža stvari
Objavljeno: 17:17h

U septembru 2008. godine Nikolić je napustio Radikale i već posle mesec dana osnovao Srpsku naprednu stranku. Vučić tada, takođe, izlazi iz SRS, ali isprva tvrdi da se više neće baviti politikom i da neće sa Tomom. Ta priča trajala je veoma kratko i već sledećeg meseca zvanično se priključuje SNS-u.

foto: Dado Đilas

Ekspresno se obnavlja se saradnja između njih, vrbuje se radikalsko članstvo da pređe u nove redove, počinje novi uspon ka političkim funkcijama.

OGLASIO SE I TOMA: I dalje čekam dogovor s Vučićem, obećao sam i neću gaziti reč!

Malo po malo, uz sedenje na stiroporu i priče o džakovima pokradenih glasova, Nikolić je konačno 2012. došao na funkciju predsednika države. Funkciju u stranci je napustio, a upravljanje njom poverio Vučiću. Da li je tada pogrešio?

foto: Dado Đilas

Ili je to bilo kasnije, kada je 2014. godine Vučić najzad dobio funkciju koju je toliko želeo - premijersku? Bez obzira na to da li jedan ili drugi odgovor tačan, postalo je očigledno da je Vučić u stranci uspeo da Nikolićeve kadrove marginalizuje, a da njega samog ostavi na nivou protokolarne funkcije.

foto: Beta

Nikolić se, po svemu sudeći, pomirio sa tim. Zadovoljan deljenjem ordenja zaslužnima i agremana ambasadorima, očekivao je da će to nastaviti da radi još pet godina. No, njegov plan se nije poklopio sa scenarijem njegovog "političkog sina". Pikirao je jedinu funkciju koja je Nikoliću ostala.

NIKOLIĆ OD VUČIĆA TRAŽIO PREMIJERSKO MESTO I STRANKU: Procurelo Tomino tajno pismo!

I kada su već svi otpisali Tomu, sažaljevajući ga kako su ga njegovi izdali, on je rešio da se ne preda lako već da, kako je to već dešavalo na srpskoj političkoj sceni, maksimalno zakomplikuje život "detetu" - kandidovaće se i on.

Jeste da je dete poraslo i osamostalo se, ali se i tata nešto pita. Pa, kom opanci, kom predsednička funkcija, a kom potop.

foto: Facebook

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.