"MIR ĆE POBEDITI": Premijerka Ana Brnabić odgovorila Kurtiju
Ana Brnabić, Foto: © ATA Images

SRBIJA JE POSVEĆENA STABILNOSTI

"MIR ĆE POBEDITI": Premijerka Ana Brnabić odgovorila Kurtiju

Ona je dodala da je Srbija posvećena miru i stabilnosti, poštuje sve potpisane sporazume: Briselski sporazum, Vašingtonski sporazum, ali i Rezoluciju 1244 SB UN i Povelju UN

Objavljeno:

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, odgovorila je na navode Aljbina Kurtija koji je na Tviteru napisao da Predsedik Republike i predsednica Vlade Srbije prete vojnom agresijom tzv. republici Kosovo i najavio da će se snažno braniti.

- Ono što @albinkurti doživljava kao pretnju su naši stalni pozivi na mir i stabilnost, otvoren i pošten dijalog, poštovanje i punu primenu svih dogovora postignutih u dosadašnjem toku dijalogu Beograda i Prištine - napisala je Brnabić na Tviteru.

Ona je dodala da je Srbija posvećena miru i stabilnosti, poštuje sve potpisane sporazume: Briselski sporazum, Vašingtonski sporazum, ali i Rezoluciju 1244 SB UN i Povelju UN.

- Kurtijeve vrednosti su : Briselski sporazum ne postoji; Vašingtonski sporazum nije važeći; Rezolucija 1244 je vojna pretnja Prištini; ljudska prava i vladavina prava za njega znači zabrana prava Srbima da glasaju, oduzimanje imovine i svakodnevne pretnje brutalnom silom. Kurti govori : "Mi ne želimo sukob, već dijalog i mir", ali činjenica je da sada svi, čak i oni koji ga najsnažnije podržavaju iz EU i SAD vide za šta se on zaista zalaže i koje su njegove vrednosti – To nisu mir i stabilnost - objašnjava premijerka.

Ana Brnabić
foto: © ATA Images

Ona dodaje da još jednom, uprkos "Kurtijevom neodgovornom ponašanju i ratnohuškačkoj politici", poziva na smirenost i još više strpljenja.

- Svi protesti treba da budu mirni i demokratski. Moramo da zaštitimo najvažniju stvar za sve, a to je mir. Mir će pobediti, a ne Kurti - zaključila je Ana Brnabić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.