NENAD ČANAK VIŠE NEĆE BITI PREDSEDNIK STRANKE: LSV bira novog lidera
Nenad Čanak, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

POVLAČI SE

NENAD ČANAK VIŠE NEĆE BITI PREDSEDNIK STRANKE: LSV bira novog lidera

Liga socijaldemokrata osnovana je 1990. godine

Objavljeno:

Dosadašnji predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak nije se kandidaovao ni za jednu fuknciju u partiji na izbornom kongresu stranke, a kako se saznaje najveći favorit na izborima je generalni sekretar Bojan Kostreš.

Portparol LSV-a Aleksandar Marton kaže da je reč o redovnim izborima na kojima učestvuje 400 delegata iz čitave Vojvodine.

- Danas biramo predsednika, članove predsedništva, glavnog odbora,statutarne komisije i nadzornog odbora. Ovo je i kongres iskazivanja snažnog jedinstva i opredeljenje Lige socijaldemokrata Vojvodine ka Evropskoj uniji, demokratizaciji, decentralizaciji Srbije i borbi protiv narastajućeg fašizma na ovim prostorima. LSV snažno obnovljena kreće u nove pobede - poručio je Marton.

Liga socijaldemokrata osnovana je 1990. godine. U Skupštini autonomne Pokrajine Vojvodine deluje kao opozicija od 2016. Današnje glasanje je tajno, u nekoliko krugova. Izbor predsednika stranke očekuje se oko 16 sati. Aktuelni predsednik, Nenad Čanak, na čelu partije nalazio se 32 godine.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.