Ukoliko Vučić odluči da se kandiduje za predsednika Srbije, ZNA SE KO ĆE BITI NOVI PREMIJER!
Foto: Nebojša Mandić

espreso ekskluzivno saznaje

Ukoliko Vučić odluči da se kandiduje za predsednika Srbije, ZNA SE KO ĆE BITI NOVI PREMIJER!

Iako se čeka Sretenje kako bi SNS objavio ko je predsednički kandidat ispred ove stranke, spremno je rešenje i za mesto predsednika Vlade
Objavljeno:

Na parlamentarnim izborima 2007. izabran je za narodnog poslanika (kao član Srpske radikalne stranke) i vodio je skupštinski Odbor za trgovinu i turizam. Nakon izlaska Tomislava Nikolića iz SRS i osnivanja SNS, prelazi u novu stranku.

Bio je potpredsednik SNS i predsednik beogradskog odbora te stranke. Od maja 2016. član je predsedništva partije.

foto: Espreso

Na sednici održanoj 23. jula 2012. godine izabran je za predsednika Skupštine Srbije. Na predlog Glavnog odbora SNS aprila 2014. godine imenovan je za ministra unutrašnjih poslova.

Na toj funkciji je ostao i nakon izbora održanih u aprilu 2016, a postao je i potpredsednik Vlade Srbije.

Poslednja istraživanja

Ako bi kandidat Srpske napredne stranke (SNS) bio aktuelni premijer Aleksandar Vučić, on bi osvojio 55,2 odsto podrške, dok bi nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj osvojili po 12,1 odsto, rezultati su nedavno predstavljenog istraživanja agencije Faktor plus.

Ako bi kandidat SNS bio aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić, za njega bi glasalo 36,2 odsto, za Jeremića 13, a za Šešelja 12,5 odsto birača.

Aktuelni zaštitnik građana Saša Janković, zavisno od toga ko bi bio kandidat SNS-a, dobio bi podršku 8,1 ili 8,9 odsto birača.

Bonus video:

Jelena Milić otkriva koga će podržati na izborima:

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.