"SANDŽAČKI DRAGULJ" JOŠ NEMA RESOR, ALI RADI PUNOM PAROM: Svi se pitaju ko je lepotica s kojom se fotka (FOTO)
Edin Đerlek, Foto: Printscreen instagram / Edin Đerlek

EDIN ĐERLEK

"SANDŽAČKI DRAGULJ" JOŠ NEMA RESOR, ALI RADI PUNOM PAROM: Svi se pitaju ko je lepotica s kojom se fotka (FOTO)

Mladi ministar Edin Đerlek (35) rođen je 23. 1. 1987. godine u Beogradu, gde završava osnovnu i Osmu beogradsku gimnaziju

Objavljeno:

Ministar bez portfelja u novoj vladi Ane Brnabić, Edin Đerlek izjavio je da očekuje konkretno zaduženje i definisanje oblasti kojom će se baviti kao član novoformirane Vlade Srbije.

On je za Radio Sto plus kazao da, iako još nema resor, intenzivno radi od prvog dana i da je učestvovao na nekoliko sednica Vlade i odbora.

Đerlek, potpredsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), istakao je da će "maksimalno profesionalno i odgovorno sprovoditi politiku Vlade", ali da će njegov osnovni zadatak, pre svega, biti pomoć bošnjačkom narodu.

Mladi ministar Edin Đerlek (35) rođen je 23. 1. 1987. godine u Beogradu, gde završava osnovnu i Osmu beogradsku gimnaziju.

Godine 2006. upisuje Institut za arapski jezik u trajanju od tri godine na Univerzitetu ”Abu Nour“ u Damasku (Sirija) koji uspešno završava u rekordnom roku.

Tri godine kasnije upisuje Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru, odsek Šerijatsko pravo, koji završava sa izvanrednim rezultatima gde je proglašen za studenta generacije 2010-2014. godine.

1 / 2 Foto: Instagram/Edin Đerlek

2015. godine upisuje master studije na Fakultetu za islamske studije.

2016. godine upisuje Pravni fakultet na Internacionalnom univerzitetu koji završava sa izvanrednim rezultatima i diplomira sa ocjenom deset (10) na temi: ¨Diplomatija¨. Tečno govori tri strana jezika: arapski, engleski i ruski.

Biografija

2014. godine je imenovan za šefa kabineta akademika muftije Muamera Zukorlića i sekretara Muftijstva sandžačkog pri Islamskoj zajednici u Srbiji; Izabran za portparola stranke Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS), sadašnji naziv Stranka pravde i pomirenja (SPP); Imenovan za asistenta na Fakultetu za islamske studije zahvaljujući izvanrednim rezultatima na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi; 2015. je imenovan za profesora u Medresi Gazi Isa-beg na predmetu Filozofija;

2016. je izabran je za direktora Političke akademije; 2016 i 2020. je bio kandidat za narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije; 2016 i 2020. je izabran za odbornika u Skupštini grada Novog Pazara; 2014 i 2018. je izabran za vijećnika u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV); 2018. je izabran za generalnog sekretara Stranke pravde i pomirenja; 2019. je imenovan za asistenta na Internacionalnom univerzitetu i profesora u Ekonomsko-trgovinskoj školi;

Edin Đerlek
foto: Printscreen instagram / Edin Đerlek

2021. je izabran za člana Odbora za rodnu ravnopravnost pri Skupštini grada Novog Pazara kao i člana mnogih stručnih komisija i tela; 2022. je izabran za potpredsednika Stranke pravde i pomirenja.

Svršenik je Vašingtonskog instituta za globalne političke lidere kao i Škole političkih studija Savjeta Evrope i Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.