KURTI SPREMA OPOMENE I KAZNE: Kako će se primenjivati nove mere za tablice od 1. novembra za Srbe na KiM?
Usijanje, Foto: Promo

najava

KURTI SPREMA OPOMENE I KAZNE: Kako će se primenjivati nove mere za tablice od 1. novembra za Srbe na KiM?

Gledajte Usijanje na Kurir televiziji večeras od 19.55 časova!

Objavljeno: 17:56h

Za dva dana ističe rok koji je privremena vlada takozvog Kosova dala Srbima za preregistraciju vozila. Zbog toga je 1. novembar dan kada se strepi od jednostranih poteza Prištine i nemira u južnoj srpskoj pokrajini. Ambasadori Kvinte su tražili od privremenih institucija da produže rok za preregistraciju za 10 meseci, ali je Aljbin Kurti to odbio!

I ne samo to, on je i zapretio novim merama - opomenama i finansijskim kaznama za Srbe.

Prema njegovom novom pravilu, oni koji nisu izvršili preregistraciju, će od 1. do 21. novembra dobijati opomenu, dok će se posle tog datuma, pa sve do 21. januara, Srbima sa Kosmeta pisati kazne od 150 evra. Nakon toga će se na još dva meseca izdavati probne tablice, a od 21. aprila 2023, kako je rekao Kurti, neće dozvoliti kretanje vozila sa drugim tablicama osim sa oznakom RKS odnosno, kako je poručio, "Republika Kosovo".

Procenjuje se da ima između 9.000 i 10.000 vozila sa tablicama KM, a do sada je preregistrovano na RKS svega 20 vozila. U Usijanju pitamo: Šta će biti posle 1. novembra? Kako će Srbi sa Kosmeta reagovati na ove represivne mere? Kako će države Kvinte reagovati na Kurtijevu samovolju i odbijanje njihovog predloga? Gosti Usijanja: Snežana Paunović, potpredsednica Narodne skupštine Srbije Dušan Janjić, direktor Foruma za etničke odnose

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte Usijanje na Kurir televiziji večeras od 19.55 časova!

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.