ONA ĆE BITI MINISTARKA U NOVOJ VLADI: Da li prepoznajete ovog DEVOJČURKA sa slike? (FOTO)
Darija Kisić, Foto: Printscreen/Instagram/darijakisictepavcevic

ponovo ministarka, ali u drugom resoru

ONA ĆE BITI MINISTARKA U NOVOJ VLADI: Da li prepoznajete ovog DEVOJČURKA sa slike? (FOTO)

Kako se navodi u zvaničnoj biografiji, Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine sa prosekom 9.60

Objavljeno:

Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) objavile su imena kandidata za ministre u novoj Vladi Srbije na čijem čelu će biti dosadašnja premijerka Ana Brnabić.

Darija Kisić postaje ministarka za brigu o porodici i demografiji. Ona je u prethodnom mandatu vodila resor za rad, zapošljavanje i boračka pitanja.

Ministarka je prošle godine na svom profilu na društvenoj mreži Instagram objavila snimak iz 1985. godine sa festivala "Mali šlager" u Sarajevu, na kojem peva i pleše. Često je u intervjuima govorila o svom odrastanju u Sarajevu, a sada se i rado prisetila detinjstva ispunjenog igrom i pesmom.

Rođena je 1975. u Sarajevu.

U prvim danima rata, kada je imala 17 godina, sa roditeljima i bratom izbegla je iz Sarajeva u Bileću, rodno mesto njenog oca.

Tamo je završila gimnaziju, a oni koji je znaju iz srednjoškolskih dana kažu da je bila među najboljim đacima.

Nakon završene gimnazije seli se s roditeljima i bratom u Beograd.

Kako se navodi u zvaničnoj biografiji, Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine sa prosekom 9.60.

Na istom fakultetu je magistrirala 2006. iz oblasti epidemiologije, a i nešto kasnije i doktorirala.

- Ova devojčica u beloj košulji i pantalonama sa tregerima sam ja - napisala je prof. dr Darija Kisić Tepavčević ministarka za brigu o porodicu.

1 / 6 Foto: © ATA Images

Podsetimo, u jednom od televizijskih gostovanja, ministarka je ispričala:

Mirise detinjstva i rane mladosti nosim iz tih krajeva. Što se Trebinja tiče i delova zemlje koji pripadaju Bosni... Ti ljudi tamo su pretrpeli težak period, ali ako pogledamo u prošlost, mnogobrojni pokazatelji ukazuju na srpske korene na tom podneblju.

Darija Kisić Tepavčević je žena koja iza sebe ima zavidnu karijeru. Osim odgovorne funkcije u Institutu za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, ona je i vanredna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu, koji je završila 2001. godine, a tu je i magistrirala i doktorirala.

Njen autorski potpis stoji na više od sto naučnih radova u stranim publikacijama iz oblasti epidemiologije. Specijalizaciju iz ove oblasti na Medicinskom fakultetu u Beogradu upisala je maja 2004, a završila juna 2008, sa ocenom odličan.

Kada govorimo o njenom poreklu, koje je dežurnim dušebrižnicima takođe zasmetalo, doktorka Darija rođena je u Sarajevu 1975. godine.

Njen otac poreklom je iz Bileće, u istočnom Hercegovini, gde je ona, zbog ratnog vihora, sa majkom, bratom i ocem izbegla kada je imala 17 godina. Bila je tada učenica sarajevske gimnazije, a nakon preseljenja, školovanje je nastavila u Bileći.

Oni koji je znaju iz ovih dana kažu da je bila đak generacije.

Nakon završene srednje škole, sa porodicom se preselila u Beograd, gde i sada živi, a kako saznajemo, svakog leta odlazi u Hercegovinu, gde za nju imaju samo reči hvale.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.