OVAJ ČOVEK JE VEROVATNO NAJVEĆE IZNENAĐENJE U NOVOJ VLADI: Ko je Tomislav Žigmanov?
Tomislav Žigmanov, Foto: Printscreen Youtube / Radio-televizija Vojvodine

BUDUĆI MINISTAR

OVAJ ČOVEK JE VEROVATNO NAJVEĆE IZNENAĐENJE U NOVOJ VLADI: Ko je Tomislav Žigmanov?

Osnovnu školu završio je u Tavankutu, a srednju školu u Subotici

Objavljeno:

Na čelu Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog mogao bi da se nađe Tomislav Žigmanov.

- Ovo je pretpostavljam za vas iznenađenje. Tomislav Žigmanov je lider hrvatske nacionalne zajednice u našoj zemlji - kazao je predsednik Vučić predstavljajući budući sastav Vlade.

Rođen je 1967. u Tavankutu.

Osnovnu školu završio je u Tavankutu, a srednju školu u Subotici. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na grupi za filozofiju, temom „Platonovi dokazi za besmrtnost duše i pitanje etike“.

Predavač je istorije filozofije na Teološko-katehetskom institutu Subotičke biskupije. Bio je glavni i odgovorni urednik subotičkog dvonedeljnika „Žig“ (1998) i prvi glavni i odgovorni urednik programa na hrvatskom jeziku Radija Subotica (1998–2000). Jedan je od inicijatora, pokretača i predsednik Privremenog upravnog odbora Novinsko-izdavačke ustanove „Hrvatska riječ“ (2002–2004). Izvršni je urednik Leksikona podunavskih Hrvata – Bunjevaca i Šokaca, kao i glavni urednik Godišnjaka za znanstvena istraživanja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

Direktor je Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata od 2009. do danas.

Piše pesme, refleksivnu prozu, eseje, znanstvene i filozofijske radove. Radovi su mu prevođeni na engleski, njemački, mađarski, rumunjski, bugarski i rusinski jezik. Član je Hrvatskog filozofskog društva, Društva hrvatskih književnika i Društva književnika Vojvodine.

U oktobru 2015. izabran je za predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, kao jedini kandidat za tu funkciju, nakon što je dotadašnji predsednik Petar Kuntić bio kandidat na listi dijaspore na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, u ime Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.