VUČIĆ SAOPŠTIO SASTAV NOVE VLADE: Premijerka Brnabić, MUP Gašić, šef diplomatije Dačić, Doktorka Danica zdravlje
Obraćanje, Foto: Nenad Kostić

ODLUKE

VUČIĆ SAOPŠTIO SASTAV NOVE VLADE: Premijerka Brnabić, MUP Gašić, šef diplomatije Dačić, Doktorka Danica zdravlje

Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) danas bi trebalo da se izjasne o imenima iz svojih redova

Objavljeno: 11:50h

Srpska napredna stranka danas održala je dve važne sednice - Predsedništva i Glavnog odbora na kojima su donete važne odluke za Srbiju.

- Ovo je prvi put da pravimo vladu u ratnom okruženju, kad vidite da se tom sukobu ne vidi skori kraj. Računam na našu mudrost, našu posvećenost, a od onog što predlaže SNS jeste da od 55 odsto naše kvote jesu žene, verujem u njihovu mudrost, staloženost... - rekao je Vučić.

Rekao je i da neće pročitati sva imena kojima je zahvalan za ono što su učinili za zemlju, među njima navodeći Marka Đurića, Branislava Nedimovića, Zlatibora Lončara, Nebojšu Stefanovića, Jadranku Joksimović.

- Neki ljudi će biti u novoj vladi, neki ne ali oni će nastaviti za našu stranku poput Jadranke, Marka Đurića... A kako se niko nije zapitao kako Miloš Vučević 10 godina nije bio u vladi, a nije se ljutio...

Vučić je naveo da ima i nepopunjenih mesta.

- Predlog je da predsednica Vlade bude Ana Brnabić, da njen zamenik i ministar spoljnih poslova bude Ivica Dačić, da podspredsednik Vlade i ministar odbrane bude Miloš Vučević, da podpresednik Vlade i ministar finansija bude Siniša Mali, ministar spoljne i unutrašnje trgovine Tomislav Momirović, ministar privreda Rade Basta, šumarstva i poljoprivrede Jelena Tanasković, ministar građevine Goran Vesić, rudarstva i energetike Dubravka Đedović, pravde Maja Popoivić, lokalne samouprave Aleksandar Maksimović, za manjinska prava Tomislav Žigmanov, lider hrvatske nacionalne zajednice, ministarstva unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar za evropske integracije Aleksandra Miščević, ministar Prosvete Branko Ružić, ministar nauke Jelena Begović, ministarka zdravlja Dana Grujičić, ministarstva za porodicu Darija Kisić, turizam Husein Memić, ministar sela Milan Krkobabić - rekao je.

1 / 2 Foto: Printscreen Pink

Predsednik SNS Vučić, rekao je da su nepopunjena neka mesta, te da je reč o telekomunikacijama, javnim ulaganjima i ministarstva bez portfelja.

Zlatibor Lončar i Branislav Nedimović imaće mnogo novih zaduženja unutar stranke.

Vučić: Pred nama su veliki izazovi

Pred nama su veliki izazovi - pre svega Kosovo i Metohija, zatim spoljnopolitički izazovi, a naša stranka treba da bude jezgro normalnosti i pre svega briga o našem narodu i našoj državi što znači samostalno donošenje odluka bez uplitanja sa strane i bez tajkuna.

I Sevilja, i Betis se nadaju, a Real će da pobeđuje, tako i mi

Vučić je napravio paralelu između politke i fudbala pa rekao da se i Betis i Sevilja nadaju da je ove godine na njih red, ali Real će opet da pobeđuje, tako i mi...

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić nedavno je najavio da će se uskoro znati imena ministara u budućoj Vladi Srbije koja će biti iz redova SNS.

- Tako da oko 14, 15, 16 sati u nedelju, u najmanju ruku, znaće se imena SNS-ovih ministara ili onih koje SNS podržava. Možda se neće znati jedno ili dva imena koalicionih partnera za šta možda treba još 24 sata, ali ostalo će se znati u nedelju - rekao je Vučić.

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

Danas i SNS i SPS o imenima ministara u novoj vladi

Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) danas bi trebalo da se izjasne o imenima iz svojih redova, za ministarstva u novoj vladi. Obe stranke su zakazale sednice predsedništava, sa početkom u prepodnevnim satima. Nova vlada će imati 25 ministarstava, četiri više od prethodne, očekuje se da bude formirana tokom naredne sedmice. Mandatar za sastav nove vlade je dosadašnja premijerka Ana Brnabić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.