Predsednik Vučić se sastao sa šefom kineske diplomatije
Aleksandar Vučić i Vang Ji, Foto: Promo

NJUJORK

Predsednik Vučić se sastao sa šefom kineske diplomatije

Vang Ji je preneo pozdrave predsednika Si Đinpinga predsedniku Vučiću

Objavljeno:

Kineski državni savetnik i ministar spoljnih poslova Vang Ji sastao se u sredu u Njujorku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Vučić je zamolio Vang Jia da predsedniku Si Đinpingu prenese iskrene pozdrave i rekao je da odnosi Srbije i Kine zaista odražavaju međusobno poštovanje i međusobno poverenje, a ekonomska i trgovinska pragmatična saradnja dve zemlje se takođe ubrzano razvija. On je još jednom zahvalio Kini na snažnoj podršci i pomoći privrednom i društvenom razvoju Srbije. Srbija neguje prijateljstvo uspostavljeno sa Kinom, čvrsto se drži politike jedne Kine, smatra da u svetu postoji samo jedna Kina i ta pozicija se nikada neće promeniti.

Vang Ji je preneo pozdrave predsednika Si Đinpinga predsedniku Vučiću. Šef kineske diplomatije je naveo da poštuje jedinstvo cele Srbije, kao i da se čvrsto zalaže za očuvanje nacionalnog suvereniteta, nacionalnog dostojanstva i legitimnih prava i interesa Srbije.

Vang je rekao da su Kina i Srbija jedna drugoj pouzdani partneri. Pod strateškim vođstvom šefova država dveju zemalja, kinesko-srpski odnosi su ušli u novu eru snažnog razvoja, a praktična saradnja je napredovala velikom brzinom, pomažući zemlji da ubrza svoj razvoj i revitalizaciju, naglasio je Vang.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.