VUČIĆ NA AMERIČKOJ TV: O KiM, Ukrajini, Rusiji i odnosima sa SAD! Rivijan otvara razvojni centar u Srbiji (VIDEO)
Vučić u Njujorku, Foto: Printscreen / Youtube

GOSTOVANJE

VUČIĆ NA AMERIČKOJ TV: O KiM, Ukrajini, Rusiji i odnosima sa SAD! Rivijan otvara razvojni centar u Srbiji (VIDEO)

Najava za gostovanje predsednika Srbije na ovoj televiziji emitovana je na Tajm skveru 50 puta

Objavljeno: 16:38h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN gostovao je danas u 16 sati po našem vremenu na američkoj televiziji Njuzmaks odgovarajući na čitavu lepezu pitanja - od odnosa Srbije i SAD, dijaloga s Prištinom preko gorućih geopolitičkih tema poput sukoba Rusije i Ukrajine.

Najava za gostovanje predsednika Srbije na ovoj televiziji emitovana je na Tajm skveru 50 puta.

Ovim putem ukazana je velika čast za našu zemlju, svako ko se bude našao naovom delu Menhetna videće reklamu i poziv "Posetite Srbiju".

O dijalogu s Prištinom

Predsednik je bio u studiju sa bivšim američkim specijalnim izaslanikom za Balkan Ričardom Grenelom koji mu je odmah postavio pitanje o dijalogu s Prištinom na šta je Vučić odgovorio da su kompromis i dijalog uvek bolje rešenje.

- Sad smo obeležili 140 godina diplomatije sa USA. Mi smo oboje na istoj strani istorije i u Prvom i u Drugom svetskom ratu. Verujem da uspešno kontrolišemo situaciju na Kosovu, a moraćemo da uložimo više da nastavimo pregovore i nađemo kompromisna rešenja. Moramo se nadati da će druga strana razumeti šansu u ponuđenim rešenjima.

Na pitanje o Rusiji i tenziji u Ukrajini, Vučić je rekao:

- Mi smo oduvek imali dobre odnose sa Ukrajinom i Rusijom. Mi smo oduvek podržavali integritet svih zemalja u svetu, podržavamo UN rezolucije.

1 / 3 Foto: Printscreen / Youtube

O Holokaustu

Predsedniku je postavljeno pitanje i da li veruje da Holokaust postoji posle emitovanog inserta iz intervjua iranskog predsednika iz kog je novinarka zaključila da "on nije baš siguran da se to desilo".

- Uz poštovanje svih državnika, ne samo da verujem da postoji nego da su se dogodili i najstrašniji zločini - rekao je predsednik pošto je voditelj u uvodu napomenuo da su i članovi njegove porodice ubijeni u Drugom svetskom ratu. Predsednik je govorio i o zločinima nad Srbima u logoru Jasenovac, za vreme marionetske ustaške NDH na teritoriji današnje Hrvatske.

O Bajdenu i Trampu

- Sreo sam predsednika Bajdena 4 puta, a Trampa 2 puta. Bajden je tip predsednika koji je otvoren za razgovor na sva politička pitanja. Tramp je potpuno drugi tip osobe, kao buldožer - rekao je Vučić.

Gostovanje na TV Njuzmaks najavljeno je na toj televiziji u 10 časova po lokalnom odnosno 16 časova po našem vremenu.

Rivijan otvara razvojni centar u Srbiji

Američki automobilski gigant koji proizvodi električna dostavna vozila otvara Razvojni centar u Srbiji, što je velika vest za našu zemlju ali i čitav ovaj deo Evrope.

Reč je o kompaniji koja je samo u 2021. ostvarila prihod od 13,5 milijardi dolara i čiji je dolazak u Srbiju velika stvar, što je predsednik Vučić i potvrdio u gostovanju uživo.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.