GUTEREŠ SE OBRATIO NA SEDNICI UN: Upozorio na 1 STVAR!
Antonio Gutereš, Foto: Profimedia

sednica

GUTEREŠ SE OBRATIO NA SEDNICI UN: Upozorio na 1 STVAR!

Generalni sekretar UN je govorio o ratu u Ukrajini, povećanju broja sukoba u svetu, vanrednoj situaciji zbog klimatskih promena, teškoj finansijskoj situaciji u kojoj su zemlje u razvoju

Objavljeno:

Generalna debata 77. skupštine UN počela je danas obraćanjem generalnog sekretara UN Antonija Gutereša koji je poručio svetskim liderima da su države "zatvorene u ogromnoj globalnoj nefunkcionalosti" i da nisu spremne da se suoče s vodećim izazovima koji prete budućnosti čovečanstva i sudbini planete.

- Naš je svet u opasnosti i paralizovan - rekao je Gutereš u obraćanju svetskim liderima, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

Generalni sekretar UN je govorio o ratu u Ukrajini, povećanju broja sukoba u svetu, vanrednoj situaciji zbog klimatskih promena, teškoj finansijskoj situaciji u kojoj su zemlje u razvoju i nedavnim neuspesima u ostvarivanju ciljeva UN kao što je okočanje gladi i kvalitetnog obrazovanja za svu decu.

Bonus video:

13:26

U NON-PEJPERU IMA STVARI KOJE ZVUČE, A NIŠTA NE ZNAČE Kurtiju poslata jasna poruka: Ako ne postane konstruktivniji LETI SA VLASTI

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.