IGOR MIROVIĆ POSETIO SUBOTICU: Sa gradonačelnikom Bakićem obišao radove na rekonstrukciji i rehabilitaciji ulica
Igor Mirović, Foto: Promo

POSETA

IGOR MIROVIĆ POSETIO SUBOTICU: Sa gradonačelnikom Bakićem obišao radove na rekonstrukciji i rehabilitaciji ulica

Tokom obilaska, videli smo da se dinamika radova odvija planiranim tokom, na opšte zadovoljstvo meštana Ljutova

Objavljeno:

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, posetio je danas Suboticu gde je zajedno sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, obišao radove na rekonstrukciji i rehabilitaciji ulica na teritoriji grada Subotice, kao i Narodno pozorište.

Susret je upriličen u sklopu realizacije projekta izgradnje i rehabilitacije saobraćajne infrastrukture za grad Suboticu, kao i obilazak Narodnog pozorišta i uručenje aneksa ugovora gradonačelniku Bakiću o nastavku finansiranja rekonstrukcije Narodnog pozorišta.

Igor Mirović
foto: Promo

“U martu ove godine, Gradu Subotici je na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja Pokrajine, dodeljeno 170. miliona dinara za izgradnju i rehabilitaciju saobraćajne infrastrukture u Gradu Subotici. U sklopu tog projekta, treba da se izgradi šest ulica i uradi rekonstrukcija Novosadskog puta, što smo već uradili. Ono što je ostalo da se uradi, jesu ulica Rozinke Vukovića koju smo danas obišli i ulica Višnjina u Mesnoj zajednici “Ljutovo”.

Igor Mirović
foto: Promo

Tokom obilaska, videli smo da se dinamika radova odvija planiranim tokom, na opšte zadovoljstvo meštana Ljutova. Što se tiče Narodnog pozorišta, zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i predsedniku Igoru Miroviću, obezbeđena su nedostajuća sredstva u visini od 275 miliona dinara i danas mi je taj aneks ugovor svečano uručen, što znači da od sutrašnjeg dana kada sredstva budu na računu, krećemo sa realizacijom 8.2 faze” izjavio je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

Igor Mirović
foto: Promo

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, takođe je naglasio da je postignut dogovor sa predstavnicima Grada Subotice, uprave Narodnog pozorišta u Subotici i njegovih saradnika da prvog septembra naredne godine, u Narodnom pozorištu u Subotici bude izvedena gala predstava povodom otvaranja novog objekta Narodnog pozorišta u Subotici, kao i da su veoma optimistični.

Igor Mirović
foto: Promo

“Optimizam i rok temeljimo na činjenici da smo danas uručili rešenje o obezbeđivanju neophodnih sredstava koja će nadam se nakon provedene procedure, biti dovoljna da tu poslednju 8.2 fazu realizujemo u planiranom roku i omogućimo da prvog septembra počne pozorišna sezona. Naravno, nakon toga ćemo odmah pristupiti i planiranju i realizaciji uređenja koncertne dvorane. Taj posao će takođe pomoći pokrajinska administracija. Danas smo takođe obišli radove na rekonstrukciji i rehabilitaciji ulica na teritoriji grada Subotice i ono što moram da kažem jeste da moramo dalje da nastavimo sa asfaltiranjem ulica na teritoriji grada Subotice gde do sada nismo imali asfalt. Takvih ulica još uvek ima. Imamo novca i siguran sam da zajedničkim snagama možemo da uradimo i više” izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine, Igor Mirović.

Bonus video:

04:54

BRZE VESTI 13.09.2022 15 55

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.