OLIVEROVU UDOVICU MILENU SAD SVI ZNAMO! Malo ko je video Ivanovićevu PRVU ženu, sa njom ima 3 sina (FOTO)
Oliver Ivanović sa suprugom Milenom, Foto: Printscreen/facebook

NESTALA IZ JAVNOSTI

OLIVEROVU UDOVICU MILENU SAD SVI ZNAMO! Malo ko je video Ivanovićevu PRVU ženu, sa njom ima 3 sina (FOTO)

Milenu smo imali prilike ranijih godina često da viđamo u javnosti kada je govorila o tragično preminulom suprugu Oliveru Ivanoviću

Objavljeno:

Milena Ivanović, udovica političara Olivera Ivanovića, nedavno je dospela u žižu javnost kada je na društvenoj mreži Instagram obelodanila da je u vezi sa Igorom Jurićem, objavivši njihovu zajedničku fotografiju.

Milenu smo imali prilike ranijih godina često da viđamo u javnosti kada je govorila o tragično preminulom suprugu Oliveru Ivanoviću, koji je ubijen 16. januara u Kosovskoj Mitrovici.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović sahranjen je nakon dva dana u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a do tada je malo ko znao njegovu prvu suprugu Marinu koja ga je zajedno sa njihova tri sina ispratila na večni počinak.

Podsetimo, Ispraćaju je prisustvovao veliki broj prijatelja, saradnika i poštovalaca njegovog lika idela, koji su došli da porodici ubijenog Olivera pruže podrku u ovim teškim trenucima.

Četiri godine posle ubistva Olivera Ivanovića, jednog od lidera kosovskih Srba, konačna istina o ovom zločinu ništa nije bliža nego prethodnih - možda je i dalja.

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

Tog 16. januara 2018. godine, nešto posle osam sati ujutru, Ivanović je u Kosovskoj Mitrovici pogođen sa pet metaka u leđa - u bolnici je podlegao povredama.

Od tada je prošlo mnogo vremena, a direktni počinioci i nalogodavci i dalje nisu poznati.

"Osećaj je vrlo mučan... Preduge četiri godine su iza nas, a mi i dalje ne znamo ništa", kaže za BBC na srpskom Aleksandar Ivanović, bratanac Olivera Ivanovića.

"Uvek pomislim da li je ovo ikako moglo da se izbegne, koje su to mračne sile imale interes da uklone Olivera i koliki su njihovi dometi kada već četvrtu godinu uspevaju da izbegnu zakonske sankcije za ono što su uradili", dodaje.

Poslednji sudski proces pred kosovskim pravosuđem počeo je u julu 2021. godine, ali saradnje sa institucijama u Beogradu nema, kažu sagovornici BBC-ja.

Kosovsko Specijalno tužilaštvo u februaru 2020. za zločin je optužilo kriminalnu grupu navodno predvođenu Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem, o kojima se neretko govori kao o „kontroverznim biznismenima" sa severa Kosova.

Milena Ivanović
Milena Ivanovićfoto: Filip Plavčić

Sudski proces, konačno pokrenut u julu 2021. godine, vodi se protiv šest osoba optuženih da su članovi te grupe, ali ne i protiv Veselinovića i Radoičića, jer kosovski zakoni ne dozvoljavaju vođenje postupka u odsustvu.

Posle Ivanovićevog ubistva njegova stranka Sloboda, demokratija, pravda, koja je bila poslednji ozbiljan politički rival Srpskoj listi u Severnoj Mitrovici, prestala je da postoji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.