NAJNOVIJE OBRAĆANJE ZORANE MIHAJLOVIĆ! Neće vam biti dobro
Zorana Mihajlović, Foto: Beta

za 2 meseca

NAJNOVIJE OBRAĆANJE ZORANE MIHAJLOVIĆ! Neće vam biti dobro

Ona je ukazala da danas imamo obavezne i operativne rezerve nafte i naftnih derivata za više od dva meseca

Objavljeno:

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je u Smederevu, gde je obišla radove na izgradnji rezervoara za skladištenje nafte i naftnih derivata, da su ukupni skladišni kapaciteti u Srbiji 320.000 tona, a da je 88 odsto tih kapaciteta napunjeno i da danas ima rezerve nafte i naftnih derivata za više od dva meseca.

Zorana Mihajlović
foto: Printscreen RTS

„Rezervoari koji se ovde grade, neki su skoro završeni, dva će biti gotova do kraja ove, još dva sledeće godine, i početkom 2024. godine će već moći da se pune naftnim derivatima. Ovo je samo deo posla koji radimo u oblasti nafte i gasa, jer pored kupovine, uvoza, treba da obezbedimo i uslove za skladištenje, jer je ispred nas teška kriza koja će se tek osetiti“, rekla je Mihajlovć, saopštilo je Ministarstvo.

Ona je ukazala da danas imamo obavezne i operativne rezerve nafte i naftnih derivata za više od dva meseca, da su svi skladišni kapaciteti na 88 odsto popunjenosti, a da je Uprava za energente Ministarstva podigla rezerve za više od 100 odsto od marta prošle godine do avgusta ove godine.

1 / 10 Foto: Printscreen/RTS

Direktorka Republičke direkcije za robne rezerve Zorica Anđelković rekla je da je kapacitet svakog od šest rezervoara koji se grade 20.000 kubnih metara i da će radovi biti gotovi krajem 2023. godine.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.