RETKO KO JE OVO ZNAO O SINIŠI MALOM! Izašli malo poznati detalji o političaru
Siniša Mali, Foto: Printscreen/Prva

ko bi rekao?

RETKO KO JE OVO ZNAO O SINIŠI MALOM! Izašli malo poznati detalji o političaru

Rođen je 25. avgusta 1972. godine u Beogradu gde živi i radi. Siniša je pohađao Petu beogradsku gimnaziju

Objavljeno:

Siniša Mali je srpski ekonomista i političar koji je 2014. godine izabran za gradonačelnika Beograda.

Rođen je 25. avgusta 1972. godine u Beogradu gde živi i radi. Siniša je pohađao Petu beogradsku gimnaziju. 1995. godine je završio osnovne studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Bio je student generacije i od marketinške agencije Markplan je dobio nagradu za najbolji diplomski rad.

Profesori i kolege su ga pamtili po tome što je nosio odela sa kravatom i uvek je sedeo u prvoj klupi.

Bio je asistent na pet predmeta iz oblasti poslovnih finansija. 1998. godine je završio magistarske studije na istom fakultetu. Tema njegovog magistarskog rada je bila: „Trgovinske izložbe kao instrument promocije preduzeća“.

1999. godine je magistrirao na Vašingtonskom univerzitetu koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Misuri. Tada je postao Master za poslovno administriranje. 2013. godine je doktorirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Tema njegove doktorske disertacije je bila: „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – Teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji“. Sinišin mentor je bio prof. dr Ondrej Jaško, a članovi komisije profesori Slađana Barjaktarović Rakočević i Dragan Đuričin. Od 2003. do 2015. godine je bio u braku sa Marijom Mali sa kojom ima ćerku Lolu i sinove Teodora i Viktora. Često je isticao da najviše voli da provodi vreme sa porodicom, ali da mu brojne obaveze to ne dozvoljavaju.

Siniša Mali
foto: Ministarstvo finansija

Siniša se u slobodno vreme bavi sportom. Dok je išao u školu, trenirao je plivanje, tenis, rukomet i fudbal. Takođe je ljubitelj šaha koji često igra sa Aleksandrem Vučićem. U aprilu 2017. godine je istrčao polumaraton na 30. Beogradskom maratonu. Za to mu je trebalo dva sata i četiri minuta.

U mladosti je bio član rok benda čiji je naziv bio N.M.I (Nismo mi Indijanci). Svirao je gitaru i bubnjeve. Nastupali su u Beogradu i bili su veoma popularni. Snimili su nekoliko balada, ali početkom devedesetih godina su se raspali. U junu 2016. godine Siniša je gledao finale Rolan Garosa i sedeo je pored američke glumice Hilari Svonk (Hilary Swank). Kratko su pričali nakon čega je ona otišla. Zbog toga se našao na udaru tviteraša, a neki portali su objavili da Siniša fizički podseća na glumičinog bivšeg dečka Džona Kampisija.

Karijera

Siniša je četiri godine radio kao rukovodilac u konsultantskoj firmi Deloitte & Touche Central Europe. Bio je zadužen za poslovne analize, kupovinu i prodaju preduzeća, itd. Četiri meseca je bio zaposlen u Investicionoj banci Credit Suisse First Boston u Njujorku. U januaru 2001. godine je postao pomoćnik ministra za privatizaciju. Pripremao je zakonske regulative i preduzeća za ovaj proces. U julu je prešao u Agenciju za privatizaciju gde je prvo bio direktor Centra za tendersko-aukcijsku privatizaciju, restrukturiranje i tržište kapitala, a zatim direktor Centra za tendere. Tu se zadržao do kraja 2013. godine. 2004. godine je osnovao svoju firmu koja se bavi privatizacijom, kupovinom i prodajom preduzeća, kao i savetovanjem kompanija kako da poboljšaju finansijske performanse. Od 2005. do 2008. godine je bio generalni direktor NCA Investment Group.

U januaru 2013. godine Siniša je postao savetnik potpredsednika Vlade RS za privredu i finansije. 18. novembra je ,kao kandidat Srpske napredne stranke, postavljen za predsednika Privremenog organa grada Beograda. U aprilu 2014. godine Skupština grada ga je izabrala za gradonačelnika. Od 94 odbornika koji su glasali, podršku mu je pružilo njih 79.

Mali je izjavio da će se njegov program zasnivati na konsolidaciji finansija koje će se ogledati u smanjenju nepotrebnih troškova, podsticanju investicija i zaposlenosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.