Brutalna optužba Aljbina Kurtija na račun Aleksandra Vučića i Petra Petkovića (VIDEO)
Albin Kurti, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

teške reči

Brutalna optužba Aljbina Kurtija na račun Aleksandra Vučića i Petra Petkovića (VIDEO)

Kurti navodi i da su suočeni sa "srpskim nacional-šovinizmom" koji "dobro poznaje"

Objavljeno: 22:45h

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da će naredni dani biti izazovni i problematični, jer se Kosovo suočava sa "srpskim šovinizmom", koji, kako je rekao, veoma dobro poznaje, prenosi Kosovo onlajn.

Kurti je naveo da su glavni krivci za taj nered predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarija za KiM Petar Petković.

On je Fejsbuku naveo da su srpske "ilegalne strukture", pre nego što je počelo izdavanje dokumenata za ulazak i izlazak sa Kosova, blokirale puteve, što je, kako kaže, već ranije planirano.

- Njima su prethodile izjave, sastanci i skupovi u Beogradu i Raškoj. Tamo su ove agresivne akcije koje se danas dešavaju bile planirane i podsticane. Vučić i Petković su zaslužni za nemire - napisao je Kurti na Fejsbuku.

On navodi da je Vlada Kosova "demokratska i progresivna", koja "voli, poštuje i sprovodi zakon i ustavnost, mir i bezbednost, za sve građane bez razlike i za celu našu zajedničku državu".

- Organi za sprovođenje zakona i bezbednosti prikupljaju informacije, prate situaciju i delovaće u odbrani zakona i građana, našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Sledeći sati, dani i nedelje mogu biti izazovni i problematični - dodaje on.

Kurti navodi i da su suočeni sa "srpskim nacional-šovinizmom" koji dobro poznaje.

- Radićemo dan i noć, dežuraćemo, za vas kao građane i za našu demokratsku republiku. I zajedno uspevamo da očuvamo red i zakon - poručio je kosovski premijer.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.