Zukorlićev sin izabran za predsednika Stranke pravde i pomirenja
Usame Zukorlić, Foto: Printscreen*instagram/usamebosniak

izbori

Zukorlićev sin izabran za predsednika Stranke pravde i pomirenja

Naglasio je da će se učešćem u budućoj vladi Srbije Stranka pravde i pomirenja zalagati da tokom njenog mandata bude završen auto-put kroz Pešter, gasovod i Klinički centar u Novom Pazaru

Objavljeno:

U Novom Pazaru večeras je održan kongres Stranke pravde i pomirenja (SPP), na kojem je za predsednika stranke izabran Usame Zukorlić, dok su izborom Predsedništva i Glavnog odbora završeni unutarstranački izbori, saopštila je SPP.

Na ovom kongresu 400 delegata aklamacijom je glasalo za to da Usame Zukorlić bude predsednik SPP, a za njegovog zamenika izglasan je Jahja Fehratović.

Izabrana su i četiri potpredsednika stranke – Rejhan Kurtović, Zaim Redžepović, Edin Ðerlek i Misala Pramenković. Za generalnog sekretara izabran je Edin Numanović.

Za predsednika Izvršnog odbora izabran je Ferid Bulić, a za predsednika Statutarnog suda izabran je hadži Hajro ef. Tutić, dok je za predsednika Političkog saveta stranke izabran Munib Mujagić.

Predsedništvo čine i članovi Sead Redžović, Mustafa Fetić, Mersad Curić, Alma Rizvanović, Sajma Sijarić, Naso Planić, Ljutvija Balkan, Enver Međedović, Remzija Fetahović, Fahrudin Alagić i Adem Salihi.

Ovi ljudi će u narednom četvorogodišnjem mandatu sprovoditi program i politiku Stranke pravde i pomirenja, navodi se u saopštenju.

Usame Zukorlić funkciju v.d. predsednika SPP obnašao je od trenutka smrti njegovog oca i osnivača stranke akademika Muamera Zukorlića, a u svom govoru večeras je kazao da je iza njih "najteži period u istoriji stranke".

Ponovio je da kada su se njihovi oponenti ponadali da će pasti, Stranka pravde i pomirenja ostvarila istorijski rezultat na parlamentarnim izborima, osvojivši 36.000 glasova, što je, kako je ocenio, "zabrinulo i neke iz njihovih redova".

1 / 4 Foto: Printscreen Instagram

"Razvijaćemo dalje stranku, imaćemo kapitena u svakoj ulici, mesne odbore, pododbore, povereništva širom Srbije. Trebaju nam najbolji stručnjaci, mi tek dolazimo, preuzimaćemo funkcije, pravićemo reforme. Donosimo napredak tamo gđe dođemo, a ukidamo lopovluk, nemoral i nepoštenje", istakao je Zukorlić.

Naglasio je da će se učešćem u budućoj vladi Srbije Stranka pravde i pomirenja zalagati da tokom njenog mandata bude završen auto-put kroz Pešter, gasovod i Klinički centar u Novom Pazaru, započeti projekat aerodroma u Sjenici i drugi infrastrukturni projekti, kao i da će raditi na vraćanju jedinstva Islamskoj zajednici.

Bonus video:

24:03

CENTRALNI DNEVNIK 16.07.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.