SVM će biti deo parlamentarne većine
Foto: Beta / Dragan Gojić

OGLASIO SE IŠTVAN PASTOR

SVM će biti deo parlamentarne većine

On je izrazio očekivanje da se razgovori nastave po konstituisanju skupštne, o detaljima u vezi sa vladom

Objavljeno:

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da će SVM biti deo parlamentarne većine, da će u Vladi Srbije ponovo imati državne sekretare, a da očekuju i da imaju mesto potpredsednika parlamenta.

- SVM će biti deo parlamenarne većine, a kakva će ona biti u potpunosti, ne znam, jer su konsultacije u toku. Naše učešće je sigurno - rekao je Pastor novinarima nakon razgovora sa Vučićem, koji je trajao oko sat vremena.

On je rekao da je u razgovoru bilo malo pitanja vezanih za operativne predstojeće korake.

- Površno i kratko smo razogarali o budućoj vladi, u kojoj želimo da preuzmemo deo odgovornosti kao što smo činili i ranije - sa ucešćem u radu ministarstava sa državnim sekretarima - kazao je Pastor.

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

On je izrazio očekivanje da se razgovori nastave po konstituisanju skupštne, o detaljima u vezi sa vladom.

- Očekujem da definišemo koalicioni sporazum koji ćemo potpisati, a koji je i do sada bio vrsta putokoza o političkom delovanju, zakonodavnoj delatnosti i obavljanju različitih dužnosti - rekao je on.

Pastor je dodao da su više razgovrali o krupnim i značajnim političkim temama.

- Delimo zabrinutost za dešavanja u okruženju, razgovarali smo o važnosti suvereniteta i njegovog očuvanja. Bodrio sam predsednika i obećao mu našu punu podršku da se suverenitet sačuva, da se ne podlegne nikakvom pritisku, jer ako se izgubi suverenitet, kao najveći dragulj političkog blaga, možda ništa ne ostane - rekao je Pastor.

Na pitanje da prokomentariše pojedine navode da je Elvira Kovač kadidat za predsednika parlamenta, rekao je da su na kosnultacijama ponovili da SVM želi da nastavi saradnju i partnerski odnos, učesće u radu skupštine i vlade, kao i do sada, što je prihvaćeno, a što praktično znači da neće biti predsednica, ali se nada da će biti jedan od potpredsednika.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.