Stefanović: Laž je da je svako sa ulice mogao u pomoćnu policiju!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ministar o uredbi

Stefanović: Laž je da je svako sa ulice mogao u pomoćnu policiju!

"Ova uredba je predviđala da neko ko je završio Kriminalističku policijsku akademiju ili Centar za osnovnu policijsku obuku ili policijski penzioner može da bude zaposlen i niko drugi uz naravno obavljen konkurs. To nije mogao biti neko sa ulice", rekao je Stefanović
Objavljeno: 09:52h

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Uredba o pomoćnoj policiji stavljena van snage zbog negativne atmosfere koja je stvorena.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Stefanović je gostujući na TV Pink rekao da je bilo mnogo laži, između ostalog i da je "bilo moguće da se u pomoćnoj policiji zaposli svako sa ulice"

"Ova uredba je predviđala da neko ko je završio Kriminalističku policijsku akademiju ili Centar za osnovnu policijsku obuku ili policijski penzioner može da bude zaposlen i niko drugi uz naravno obavljen konkurs. To nije mogao biti neko sa ulice", rekao je Stefanović.

Navodeći da pitanje bezbednosti nije neozbiljna tema, Stefanović je rekao da nije trebalo plašiti građane i unositi nemir.

"Nismo želeli da ljudi osećaju bilo kakvu zabrinutost zato smo povukli ovaj potez. Ovo smo učinili zbog građana Srbije, da vide da ne postoji bilo kakva pretnja za njih. Apsolutno je nije bilo", istakao je Stefanović.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.