NAKON ŠTO JE OTKAZANA POSETA LAVROVA SRBIJI, OGLASIO SE VULIN: Izdato ZVANIČNO SAOPŠTENJE!
Aleksandar Vulin, Foto: MUP

ministar se oglasio

NAKON ŠTO JE OTKAZANA POSETA LAVROVA SRBIJI, OGLASIO SE VULIN: Izdato ZVANIČNO SAOPŠTENJE!

Poseta ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu - zvanično je otkazana

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin govorio je o sprečavanju posete ruskog ministra diplomatije Lavrova Beogradu.

„Duboko žalim zbog sprečavanja posete velikog i dokazanog prijatelja Srbije, ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova. Svet u kome diplomate ne mogu da traže mir je svet u kome mira i nema. Oni koji su sprečili dolazak Sergeja Lavrova ne žele mir, oni sanjaju poraz Rusije. Srbija je ponosna što nije deo antiruske histerije, a zemlje koje jesu, imaće vremena i da se stide", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin povodom sprečavanja dolaska ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u zvaničnu posetu Srbiji.

Inače, poseta ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu - zvanično je otkazana.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV / POOL

O razlozima otkazivanja predsedika Srbije Aleksandra Vučića obavestio je ambasador ruske federeacije Aleksandar Bocan Harčenko na današnjem sastanku na Andrićevom vencu.

"Ambasador Ruske Federacije Bocan-Harčenko obavestio me o razlozima koji su onemogućili dolazak ministra Lavrova u Beograd i doneo dokumenta koja to potkrepljuju", navedeno je na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Srbije.

Kako Novosti nezvanično saznaju, Harčenko je tokom sastanka predočio Vučiću dokumentaciju kojom se potvrđuje da su Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora zabranile prelet avionu u kojem je trebalo da bude visoki gost iz Moskve.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.