VUČIĆ OTKRIO KAKVU ZIMU SRBI MOGU DA OČEKUJU: Ali, STVARNO!
Foto: Profimedia, Damir Dervišagić

detalji razgovora

VUČIĆ OTKRIO KAKVU ZIMU SRBI MOGU DA OČEKUJU: Ali, STVARNO!

Predsednik je rekao da je sa Putinom pričao i o sukobu u Ukrajini

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić je rekao da može građanima Srbije da prenese dobre vesti iz razgovora. Naglasio je da je dogovorio veoma povoljnu cenu gasa za našu zemlju.

– Danas sam razgovarao sa Putinom o izgradnji skladišnih kapaciteta gasa na teritoriji Republike Srbije. Imali smo vrlo dobar razgovor predsednik Putin i ja, govorili smo o više različitih tema. Za nas je najvažnije bilo istek gasnog sporazuma posle. Ono što mogu da kažem je da smo glavne elemente ugovorili koju su povoljni po Srbiji. Dogovorili smo da ćemo potpisati ugovor, na tri godine, što mislim da odogovara srpskoj strani i platforma koju koristimo ostaće ista. Cena će biti veoma povoljna za našu zemlju. Naša cena je ubedljivo najpovoljnija, postoji formula po kojoj se formira cena. Mi smo dobili mnogo bolju ponudu od našij najpesimističnijih nadanja – rekao je Vučić.

Ako smem to da kažem, mi ćemo po pitanju snabdevanja gasa imati sigurnu zimu. Nakon dodatnih razgovora sa Gaspromom ja ću moći da vam kažem koliko će nas koštati tačno. U ovom trenutku to je tri puta manje, a zimi će to biti i do 10 puta manje od onoga što plaćaju u Evropi – kazao je on.

Predsednik je rekao da je sa Putinom pričao i o sukobu u Ukrajini.

Ja sam rekao da bismo mi voleli da vidimo rešenje u tom sukobu. To sam rekao da je nešto za šta se Srbija zalaže. Što se i ostalih stvari tiče bilo je korektno.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.