NOVI DETALJI RAZGOVORA VUČIĆA I PUTINA: Mere bezbednosti LINIJE na VISOKOM NIVOU, vezu čuva SPECIJALNI KOD!
Vučić i Putin, Foto: Damir Dervišagić, Printskrin youtube

sastanak zakazan 7a 11 časova

NOVI DETALJI RAZGOVORA VUČIĆA I PUTINA: Mere bezbednosti LINIJE na VISOKOM NIVOU, vezu čuva SPECIJALNI KOD!

Samo jedne godine, 2015, za razvoj zaštićene linije kvantne veze iz ruskog budžeta izdvojeno je 230 miliona rubalja, ili u to vreme više od tri miliona evra

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara danas od 11 sati telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Najvažnije teme ovog razgovora bez sumnje su: količine gasa, cena gasa i sigurnost snabdevanja, ali i situacija u Ukrajini.

Iako sve strane bezbednosne službe sigurno pokušavaju da "čuju" ovaj razgovor iz jednog razloga to neće biti moguće.

Kako Blic piše, za razgovor Vučića i Putina neće biti korišćeni pametni telefoni. Vučić i Putin će razgovarati putem fiksnog telefona, ali specijalne zaštićene linije.

Takva linija funckioniše uspostavljanjem satelitske veze od ruske centrale, ka centrali u Srbiji. Potom se iz srpske centrale veza prenosi na zaštićenu, direktnu žicu do telefona koji će biti u Vučićevim rukama.

Vučić danas razgovara sa Putinom
Vučić danas razgovara sa Putinomfoto: Profimedia, Damir Dervišagić

Vladimir Putin je poznat po tome da ne koristi mobilne telefone, a čak su mu i službeni razgovori unutar Rusije posebno šifrovani. Po onome što je dostupno javnosti, Putin o važnim temama razgovara samo zaštićenom telefonskom linijom koju je nemoguće probiti, jer se glas kodira u digitalni signal pomoću složenog kriptografskog algoritma.

Pojedini stručnjaci su svojevremeno tvrdili da je potrebno više godinu dana da bi taj algoritam bio dešifrovan, što je ocenjeno kao besmislen trud. Pritom se algoritam, po principu slučajnog izbora, tokom razgovora više puta menja u različitim intervalima. Sistem su osmislili ruski stručnjaci za bezbednost.

Samo jedne godine, 2015, za razvoj zaštićene linije kvantne veze iz ruskog budžeta izdvojeno je 230 miliona rubalja, ili u to vreme više od tri miliona evra.

Kako je i sam najavio predsednik Srbije, sa predsednikom Putinom će imati dobar, korektan, ozbiljan i odgovoran razgovor o saradnji dve zemlje, gasnom ugovoru i svim drugim pitanjima, naglašavajući da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, piše Blic.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.