ELMA ELFIĆ ZUKORLIĆ VIŠE NEĆE DA ĆUTI, PROGOVORILA O NAVODNOJ TREĆOJ ŽENI MUFTIJE: "Žao mi je..." (FOTO)
Elma i Muamer Zukorlić, Foto: Zorana Jevtić, Instagram

PROKOMENTARISALA

ELMA ELFIĆ ZUKORLIĆ VIŠE NEĆE DA ĆUTI, PROGOVORILA O NAVODNOJ TREĆOJ ŽENI MUFTIJE: "Žao mi je..." (FOTO)

Ranije su mediji preneli kako se radi o poznatoj novopazarskoj novinarki Belkisi Crnovršanin (31)

Objavljeno: 12:24h

Elma Elfić Zukorlić, druga supruga pokojnog muftije Mumaera Zukorlića, oglasila se nakon što se pojavila i navodna treća njegova supruga.

Ranije su mediji preneli kako se radi o poznatoj novopazarskoj novinarki Belkisi Crnovršanin (31) koja se pojavila u Mešihatu Islamske zajednice sa papirima da su bili venčani po šerijatskim zakonima i sa zahtevom da dobije svoj deo nasledstva.

Elma Elfić Zukorlić je druga legitimna supruga pokojnog mufitije Muamera Zukorlića. Od smrti pokojnog muftije, veoma često se oglašava, doduše zbog turbulentnih porodičnih odnosa.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Njenu izjavu prenosimo u celosti:

"Muftija je bio veliki čovjek, dobar musliman, ponosan Bošnjak, osjećajan sin, pouzdan saradnik i poslovni partner, divan suprug i još divniji otac. Sve ostalo što se tiče njegove privatnosti, a koju je držao ispod nivoa vodostaja za djecu i mene, tu ostaje uz svo poštovanje njegovih odluka. Za života, u javnosti je ponosno demonstrirao gdje se ko nalazio u njegovom životu, zato nemam potrebe nikome da se ni poslovno ni privatno dokazujem i ispunjavam emanete. Sve što je zhtjevao ispunila sam za vrijeme njegovog života. Što se tiče novonastale situacije, ubjeđena sam, ukoliko je istina, da je Muftija ispoštovao sve šerijatske principe i shodno tome treba donositi odluke. Žao mi je što danas ne govorimo o doprinosu koji je on, i njegov tim, doprineo ovom Regionu u prethodnim decenijama, već o njemu govorimo na način na koji nismo govorili za vrijeme njegovog života. Dragi moj Muftija nadam se da ne čuješ i ne vidiš šta se događa nakon tvog preseljenja. Uživaj u džennetskim vrtovima!"

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.