VUČIĆ SA ŠOLCOM: Srbija će biti čvrsto opredeljena za evropski put
Aleksandar Vučić i Olaf Šolc, Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

VAŽAN SASTANAK

VUČIĆ SA ŠOLCOM: Srbija će biti čvrsto opredeljena za evropski put

Odgovarajući na pitanje zašto se Beograd nije pridružio sankcijama EU protiv Rusije, Vučić je naveo da se Srbija u Ujedinjenim nacijama "izjasnila nedvosmisleno i jasno po pitanju pravne i političke prirode sukoba u Ukrajini"

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Berlinu da će Srbija biti čvrsto opredeljena za evropski put i da je dobro razumela poruku Nemačke i svih ostalih po pitanju uvođenja sankcija Rusiji.

Na zajedničkoj konferenciji za medije posle sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, Vučić je rekao da je su "temeljno i detaljno" razgovarali o odnosu Beograda prema Rusiji u svetlu njene invazije na Ukrajinu.

"Ono u šta nema nikakve sumnje je da je izbor Srbije da bude na evropskom putu. Srbija će biti čvrsto opredeljena za taj put iako ankete pokazuju da u Srbiji to nije najpopularniji put. Bili smo pod sankcijama čitavu deceniju i zato imamo drugačiji sentiment prema sankcijama, ali je Srbija dobro razumela poruku i Nemačke i svih ostalih", kazao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje zašto se Beograd nije pridružio sankcijama EU protiv Rusije, Vučić je naveo da se Srbija u Ujedinjenim nacijama "izjasnila nedvosmisleno i jasno po pitanju pravne i političke prirode sukoba u Ukrajini".

"Jedino je izjašnjavanje Srbije bilo ili neočekivano ili delimično očekivano, za razliku od svih ostalih. Mi nismo otvorili poglavlje 31 (u pregovorima sa EU) i imamo obavezu da se postepeno usklađujemo sa odlukama EU. Kancelar Šolc je bio vrlo jasan, na vrlo snažan način je ponovio zahteve Nemačke i to je sve što imam da kažem", dodao je Vučić.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.