"UBIĆU ŽENU I ĆERKU": Sloba je pre hapšenja oprao Mariji kosu iznad lavaboa , razlog je JEZIV! (FOTO)
Slobodan Milošević, Mira Marković, Foto: Prentscren

ISTORIJAT

"UBIĆU ŽENU I ĆERKU": Sloba je pre hapšenja oprao Mariji kosu iznad lavaboa , razlog je JEZIV! (FOTO)

Privođenje Miloševića počelo je 30. marta, a okončano je posle dva dana, i to posle sedmočasovnih pregovora o predaji

Objavljeno:

Slobodan Milošević, bivši predsednik SR Jugoslavije, uhapšen je pre 20 godina, u noći između 31. marta i 1. aprila 2001. godine.

Privođenje Miloševića počelo je 30. marta, a okončano je posle dva dana, i to posle sedmočasovnih pregovora o predaji.

Privođenju Miloševića, među mnogobrojnima, prisustvovali su i Čedomir Jovanović, Milorad Bracanović, kao i Milorad Ulemek Legija. Jovanović je jednom prilikom ispričao da se tad okupio veliki broj njegovih pristalica ispred vile "Mir", a da je poslednje što je Milošević uradio pre nego što su mu stavljene lisice na ruke bilo da je ćerki Mariji oprao kosu iznad lavaboa.

Marija Milošević
foto: Printscreen / Youtube

Međutim, malo ko zna zašto je on to uradio upravo na taj način.

Naime, već posle prvih sati opsade vile "Mir" isključena je struja, a ubrzo nakon toga, isključena je i voda. Predstavnici DOS-a preko BK televizije su baš u tom trenutku saopštavali kako bi "ukidanje vode, telefona..bilo nehumano".

U vili je u rezervi bilo samo flaširane vode koja se koristila za pranje zuba, ali je nije bilo dovoljno i za tuširanje članova porodice.

U tom mučnom trenutku, bez struje i vode, pod opsadnim stanjem, Milošević je navodno oprao Mariji oprao kosu iznad lavaboa upravo koristeći zalihe flaširane vode koja je bila u vili.

Nakon toga, u četiri ujutru, predstavnik policije uspeo je kroz dvorište, i vilu u kojoj nije bilo struje, da se probije do Miloševića sa nalogom za privođenje. Sloba Milošević mu je navodno tom prilikom odgovorio da "iz kuće neće izaći živ!"

Kasnije tokom dana su ovoj rečenici predstavnici DOS-a na raznim konferencijama za štampu dodavali još i da je Milošević rekao kako će: "ubiti ženu i ćerku, jer su se tako dogovorili" i "da će poubijati sve oko sebe".

Da podsetimo, Čedomir Jovanović je opisao kako je izgledao poslednji trenutak Marije i Slobodana pre nego što je uhapšen.

"Odu njih dvoje na sprat, nema ih, nema... Na kraju odem gore, vrata od sobe otvorena. Marija drži glavu iznad lavaboa, a on joj pere kosu i nešto nežno s njom priča. Ja sa strane stojim, on me pogleda i kaže: 'Evo, evo, brzo ću'. I on onda silazi, a ona ide korak iza njega s pištoljem u ruci i govori: 'Ubij se, evo ti, ubij se'", rekao je Jovanović.

Čeda Jovanović
foto: printscren

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.