VUČIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM RUSIJE: Poznato o čemu su razgovarali
Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan-Harčenko, Foto: Instagram printscreen/buducnostsrbijeav

sastanak

VUČIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM RUSIJE: Poznato o čemu su razgovarali

Ambasador Bocan-Harčenko čestitao je predsedniku ponovni izbor na odgovornu dužnost šefa države, uz želje da posvećenim radom dalje doprinosi napretku srpskog društva i ekonomije

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka. Na sastanku se razgovaralo o daljem razvoju srpsko-ruskih bilateralnih odnosa, uključujući sferu energetike.

Predsednik Vučić upoznao je sagovornika sa aktuelnom situacijom na Zapadnom Balkanu. Ovom prilikom je naglasio nepokolebljivo opredeljenje državnog vrha Srbije da svojim postupcima sačuva mir i stabilnost u regionu, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima.

Aleksandar Bocan Harčenko
foto: Printscreen/Youtube

Ambasador Bocan-Harčenko čestitao je predsedniku ponovni izbor na odgovornu dužnost šefa države, uz želje da posvećenim radom dalje doprinosi napretku srpskog društva i ekonomije.

Zahvalivši na čestitkama, predsednik Vučić je rekao da će Srbija, na svom evropskom putu, nastaviti da čuva tradicionalna prijateljstva i partnerstva sa Rusijom i Kinom.

Na sastanku se razgovaralo o daljem razvoju srpsko-ruskih bilateralnih odnosa, uključujući sferu energetike, uz očekivanje da uskoro počnu razgovori o količinama, ceni i drugim uslovima nabavke gasa.

Ambasador Bocan-Harčenko je tokom sastanka govorio o tome kako Rusija vidi sukob u Ukrajini.

Predsednik Vučić je izrazio nadu u skoro okončanje tog sukoba i želju da zavlada trajni mir.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.