KRAJ SASTANKA ALEKSANDRA VUČIĆA I DRAGANA ĐILASA: Šef SSP napustio predsedništvo posle sat vremena
Dragan Đilas, Foto: Nemanja Nikolić

važno

KRAJ SASTANKA ALEKSANDRA VUČIĆA I DRAGANA ĐILASA: Šef SSP napustio predsedništvo posle sat vremena

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas stigao je u Predsedništvo Srbije u zakazano vreme, malo pre 17 sati, a razgovor je trajao malo više od sat vremena

Objavljeno: 20:08h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef SSP Dragan Đilas sastali su se u Predsedništvu Srbije.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Susret je održan na inicijativu Đilasa, a Vučić je tim povodom rekao da je "razgovor neophodan".

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas stigao je u Predsedništvo Srbije u zakazano vreme, malo pre 17 sati, a razgovor je trajao malo više od sat vremena.

Đilas je Predsedništvo napustio oko 18.10.

"Izneo sam zahtev da Beograd mora da ima nove izbore do kraja godine. Izašao sam sa zahtevom još pre sedam dana da su jedino novi izbori to što može da reši političku krizu u Beogradu", rekao je Đilas.

"Vučić me je saslušao, rekao da će razgovarati sa svojim stranačkim kolegama i da će do kraja nedelje saopštiti svoj stav o ovome o čemu smo razgovarali. Jedino novi izbori u Beogradu, u drugačijim uslovima i drugačijoj atmosferi, mogu osigurati da se volja Beograđana poštuje", dodao je lider SSP, pa nastavio:

"Ni njemu nije bilo previše lako, kad sam ja od strane njegovih birača označen kao đavo, te ovakav razgovor nije ni mogao da bude drugačiji, nego najblaže rečeno - težak, kada Aleksandar Vučić na sve gleda drugačije. Iskreno, mi danas nismo imali veliki stepen saglasnosti o onome o čemu smo pričali, sem da će pred Srbijom biti veliki izazov".

"Novi izbori su jedino rešenje, razgovori su rešenje. Naravno, protesti su uvek tu, ali je bolje da razgovaramo nego da neko strada na protestima", poručio je Đilas.

Na pitanje o kritikama kolega iz opozicije što ide na sastanak kod Vučića, te da nema pravo da pregovara u ime cele opozicije, Đilas je rekao da je ideja o razgovoru s Vučićem njegova, i da, ako neko zna nešto bolje da uradi, neka nešto i preduzme.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.