LSV traži da se najoštrije kazne neonacisti koji su izazvali incident na Filozofskom!
Foto: prtsc/marija marić

inicijativa

LSV traži da se najoštrije kazne neonacisti koji su izazvali incident na Filozofskom!

LSV navodi da su huligani koji su napali u petak učesnike skupa pripadnici zabranjene grupe Nacionalni srpski front
Objavljeno: 15:32h

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas hitno identifikovanje i najoštrije kažnjavanje neonacista koji izazvali incident na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! LSV navodi da su huligani koji su napali u petak učesnike skupa pripadnici zabranjene grupe Nacionalni srpski front koju predvodi Goran Davidović “Firer“, ekstremni desničar, poznat po brojnim ranijim napadima na neistomišljenike.

DIVLJANJE NA FILOZOFSKOM FAKULTETU: Neonacisti napali studente KAIŠEVIMA, i uzvikivali Zig hajl i Hajl Hitler! (VIDEO)

LSV podseća u saopštenju da je na njenu inicijativu još 21. decembra 2005. godine Skupština Vojvodine zatražila od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da istraži delovanje ekstremističkih grupa.

foto: prtsc/marija marić

LSV navodi i da Goran Davidović “Firer“ godinama izbegava suđenja i širi ideologiju mržnje, a da su zastave Obraza i Nacionalnog srpskog fronta redovne na skupovima u Beogradu, na kojima se "širi verska i nacionalna mržnja i narušava ustavni poredak države". Nekoliko mladića prekinulo je sinoć tribinu o istoriji Republike Srpske na Filozofskom fakultetu u Beogradu, napalo studente koji su prisustvovali skupu, pri tome uzvikujući "Hajl Hitler" i "Zig hajl".

foto: prtsc/marija marić

Na snimku objavljenom na "You tube" kanalu vide se mladići koji viču na studente i dobacuju "vadi taj nož". Jedna od studentkinja, koja je prisustvovala skupu, kazala je za Blic da su među prisutnima na skupu bili i mladići za koje je kasnije saznala da pripadaju organizaciji "Nacionalni srpski front" i koji su fizički napali studente, udarajući ih kaišem i rukama po glavi.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.