DIVLJANJE NA FILOZOFSKOM FAKULTETU: Neonacisti napali studente KAIŠEVIMA, i uzvikivali Zig hajl i Hajl Hitler! (VIDEO)
Foto: prtsc/marija marić

tuča na tribini

DIVLJANJE NA FILOZOFSKOM FAKULTETU: Neonacisti napali studente KAIŠEVIMA, i uzvikivali Zig hajl i Hajl Hitler! (VIDEO)

Studentkinja M. M. prisustvovala je ovim nemilim scenama, i snimila ih kamerom
Objavljeno: 10:53h

Na Filozofskom fakultetu u Beogradu sinoć je došlo do incidenta na tribini posvećenoj istoriji Republike Srpske, kojoj je prisustvovalo nekoliko desetima studenata.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Studentkinja M. M. prisustvovala je ovim nemilim scenama, i snimila ih kamerom.

foto: prtsc/marija marić

- Ja sam došla da prisustvujem ovoj tribini kao i brojne moje kolege, koje poznajem. Nakon početka tribine grupa od oko 7 - 8 muškaraca, za koje sam kasnije saznala od kolega da su neonacisti, pripadnici organizacije "Nacionalni srpski front", ustala je i fizički napala studente fakulteta, udarajući kajišem po glavi kao i rukama pojedine studente, dok su uzvikivali nacističke parole "Zig hajl", "Hajl Hitler" i druge a takođe i vređajući prisutne studente na verskoj, rasnoj, nacionalnoj i seksualnoj osnovi, dobacujući studentkinjama seksističke uvrede i pretnje silovanjem - rekla je prestravljena studentkinja, i dodala da je jedan od nacista takođe pretio i nožem studentima.

foto: prtsc/marija marić

Veliki deo ovih scena je snimljen i postavljen na internetu. Reč je o pripadnicima organizacije koja je pre samo nekoliko meseci pokušala da maršira Beogradom, ali je na sreću, u tome sprečena.

- To su ljudi čiji je vođa izvesni Goran Davidović zvani "Firer", neformalni vođa neonacista u Srbiji a koji je već hapšen zbog sličnih događaja, kada je pre desetak godina sa grupom neonacista upao na tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i napao fizički prisutne studente - rekla je M. M. i dodala da ova grupa očigledno pokušava da seje strah među studentskom populacijom, napadajući ih na tribinama i fakultetima.

foto: prtsc/marija marić

Kako kaže, kasnije je saznala da su ovi pojedinci već poznati policiji i da su pripadnici organizacije "Nacionalni srpski front" hapšeni kada su pre nekoliko meseci upali u studentski društveni centar "Oktobar" u ulici Strahinjića Bana i napali prisutne studente i studentkinje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.