Zorana Mihajlović: Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26 bez ikakvog razloga!
Foto: Promo

reakcije

Zorana Mihajlović: Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26 bez ikakvog razloga!

Ministarka je rekla da je Srbija učinila sve da se uskladi sa evropskim strandardima za sva poglavlja koja se otvaraju, a naročito za poglavlje koje je sada blokirano
Objavljeno:

Potpredsednica Mihajlović je istakla da je Hrvatska članica EU i podsetila da, ako su nešto tekovine EU, to je otvoren odnos prema državama i demokratija, a pre svega poštovanje ljudskih prava. - S druge strane, od Hrvatske dolazi govor mržnje jer blokada ovog poglavlja za Srbiju nije ništa drugo nego odsustvo dobre namere prema drugoj državi - istakla je Mihajlovićeva. Potpredsednica Vlade Srbije rekla je da zemlje u regionu moraju da vode računa o saradnji, bez koje nema stabilnosti niti boljeg života građana.

foto: Fonet

Mihajlovićeva je istakla da je Srbija jedna od retkih zemalja koje izuzetno vode računa o pitanjima iz poglavlja 26, koje se odnosi na kulturu i obrazovanje, kao i da je to radila i ranije i bez zahteva EU. - Ne bih želela da komentarišem kako izgleda položaj Srba u Hrvatskoj, ali mislim da EU mora da vodi računa o svojim članicama iz još jednog razloga, a to je “bregzit”. On se nije desio zato što je Velika Britanija silno želela da izađe iz EU, već zato što EU nije vodila računa o svim slojevima stanovništva i mišljenju u određenoj zemlji - ocenila je Mihajlovićeva, i poručila da je Srbiji stalo do evropskih integracija, ali da nam nikako ne odgovara da nas neko blokira bez ikakvog razloga.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.