Lavrov u poseti Beogradu, a od Tome poklon. Pogađate? Orden, naravno! (FOTO)
Foto: Fonet

bez ovoga nije moglo...

Lavrov u poseti Beogradu, a od Tome poklon. Pogađate? Orden, naravno! (FOTO)

Za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije, rusuki šef diplomatije Sergej Lavrov danas je dobio i orden. Očekivano, od predsednika Srbije Tomsilava Nikolića
Objavljeno: 16:52h

Nakon sastanka sa Vučićm, Lavrov se sastao sa Nikolićem, koji mu je uručio Orden srpske zastave prvog stepena.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Šef ruske diplomatije je izrazio zadovoljstvo što je dobio počasno odlikovanje koje, kako je rekao, predstavlja veliku čast za njega i Ministarstvo spoljnih posova Rusije.

- Orden predstavlja svedočanstvo i potvrdu da naši srpski prijatelji daju veliku pažnju spoljnopolitičkom aspektu našeg strateškog partnerstva - izjavio je Lavrov.

foto: Fonet

Kako je kazao, posebno mu je drago što je odlikovanje dobio od predsednika Srbije, za koga kaže da je poseban prijatelj Rusije, dodavši da visoko ceni njegov lični doprinos razvoju prijateljskih odnosa dve države.

- U Moskvi visoko cene vaš lični doprinos razvoju prijateljskih odnosa između naših zemalja - rekao je Lavrov Nikoliću, istakavši da interesi Srbije i Rusije samo dobijaju "kada zajednički nastupamo na međunarodnoj areni".

Dodeli ordena prethodio je razgovor Lavrova sa predsednikom Nikolićem, koji je rekao da je prijateljstvo dve zemlje iskreno, strateško i viševekovno.

foto: Fonet

On je kazao i da Srbija ima mnogo prijatelja, da nikada nije svoja prijateljstva dovodila u sumnju, čak i kada su se njeni veliki prijatelji međusobno svađali.

- Rusija je bila do sada veliki oslonac Srbiji. Srbija je uvek imala više prostora za manevrisanje kada je podržavala Rusija - rekao je Nikolić.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.