Lavrov stigao u Beograd, dočekao ga Dačić, Vučić na ruskom poželeo dobrodošlicu!
Foto: Reuters

važna poseta

Lavrov stigao u Beograd, dočekao ga Dačić, Vučić na ruskom poželeo dobrodošlicu!

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov stigao je danas u bilateralnu posetu Srbiji
Objavljeno: 14:46h

Njega je na aerodromu dočekao šef srpske diplomatije, Ivica Dačić. Potom je ruskog gosta primio premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je Lavrovu na ruskom jeziku poželeo dobrodošlicu na šta se gost iz Rusije zahvalio, a nakon sastanka sa premijerom Srbije Lavrov će se sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Lavrov je rekao da je više puta dolazio u Srbiju i da mu je posebno drago kada dođe u "prekrasni Beograd". On je premijeru Vučiću preneo pozdrave predsednika Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva, napominjući da posebno cene lični doprinos premijera Vučića razvoju odnosa s Ruskom Federacijom.

Lavrov će položiti vence na groblje Oslobodilaca Beograda sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandarom Vulinom, ali i učestvovati na ministarskom sastanku Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC).

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin je prethodno izjavio da je poseta šefa ruske diplomatije Srbiji deo redovnog dijaloga Beograda i Moskve, i potvrdio da će ruski premijer Dmitrij Medvedev takođe posetiti Beograd.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.