Lavrov stiže u BG: Tražiće novi mandat za Tomu Nikolića?!
Foto: Fonet

tri zahteva

Lavrov stiže u BG: Tražiće novi mandat za Tomu Nikolića?!

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov počinje danas dvodnevnu posetu Srbiji, a u Beogradu će razgovarati sa srpskim državnim vrhom i učestvovati i na ministarskom sastanku Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC
Objavljeno:

Lavrova će na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekati prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, posle čega će se šef ruske diplomatije sastati sapredsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučić je izjavio da će sa šefom ruske diplomatije razgovarati o političkim temama, ekonomskim, vojnim, vojnoekonomskoj saradnji, vojnom obrazovanju. Kako je najavljeno, Lavrov će posle sastanka sa Nikolićem i Vučićem položiti vence na groblje Oslobodilaca Beograda sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandarom Vulinom.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin je prethodno izjavio da je poseta šefa ruske diplomatije Srbiji deo redovnog dijaloga Beograda i Moskve, i potvrdio da će ruski premijer Dmitrij Medvedev takođe posetiti Beograd.

Beogradska štampa inače tvrdi da Lavrov ima tri zahteva u "koferu", koja će izložiti Aleksandru Vučiću, a to su, pored distanciranja od NATO i povlastica za osoblje Centra u Nišu, da Nikolić ponovo bude predsednik Srbije.

(Espreso.co.rs / Beta / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.