SUTRA U BRISELU: Prvi tehnički sastanak grupe predstavnika Beograda i Prištine o registarskim tablicama
Brisel, Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

ŠTA ĆE BITI?

SUTRA U BRISELU: Prvi tehnički sastanak grupe predstavnika Beograda i Prištine o registarskim tablicama

Trajno rešenje mora da bude u skladu sa standardima i praksom EU, primenjivo na obe strane, i ako jedna strana blokira postizanje zajedničkog rešenja ili ne sprovodi ono što je dogovoreno, to je strana koja blokira dijalog

Objavljeno:

Prvi sastanak tehničke grupe predstavnika Beograda i Prištine na kome će se razgovarati o mogućnostima trajnog rešenja pitanja registarskih oznaka vozila biće održan sutra, prenosi Gazeta ekspres.

Nedavno postignuti briselski sporazum, koji je deblokirao situaciju na severu Kosova i Metohije, sadrži tri tačke, čija treća tačka predviđa sastanak radne grupe predstavnika Beograda i Prištine.

Održavanje tog sastanka potvrdila je tzv. kosovska vlada.

- U četvrtak, 21. oktobra, biće održan prvi sastanak tehničke grupe za registarske tablice vozila. Na ovom sastanku će se razmotriti mogućnosti za trajno rešenje zasnovano na tri glavna principa - stoji u odgovoru njihove vlade.

Trajno rešenje, kako se dodaje, mora biti u skladu sa standardima i praksom Evropske unije, primenjivo na obe strane, i ako jedna strana blokira postizanje zajedničkog rešenja ili ne sprovodi ono što je dogovoreno, to je strana koja blokira dijalog.

- Ne očekuje se donošenje odluke na ovom prvom sastanku - navodi se u odgovoru kosovske vlade.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.