RAZGOVOR PREMIJERKE I VIKTORIJE NULAND: Bila sam jasna, Srbija očekuje primenu Briselskog sporazuma
Ana Brnabić, Foto: Printscreen/Tanjug

NJUJORK

RAZGOVOR PREMIJERKE I VIKTORIJE NULAND: Bila sam jasna, Srbija očekuje primenu Briselskog sporazuma

Razgovor je opisala kao iskren i otvoren

Objavljeno: 23:04h

Premijerka Ana Brnabić, koja se u NJujorku sastala sa podsekretarkom za politička pitanja u Stejt departmentu Viktorijom Nuland, rekla je da je razgovoru bila potpuno jasna, poručivši da nema više smisla govoriti ni o čemu drugom osim o punoj implementaciji Briselskog sporazuma.

Razgovor je opisala kao iskren i otvoren. “Žena koja odlično poznaje region, odlično poznaje Srbiju, sve one probleme koji u regionu imamo”, istakla je premijerka.

Razgovarali su, kako je navela, o trenutnoj situaciji na KiM, eventualnim mogućim daljim razgovorima u Briselu, šta je to što Srbija očekuje.

– Ja sam bila potpuno jasna da je to puna implementacija Briselskog sporazuma i da nema više smisla govoriti ni o čemu drugom osim o punoj implementaciji Briselskog sporazuma, odnosno formiranju ZSO i da ne možemo da se ponašamo kao da jedan dan taj sporazum postoji, a jedan dan ne postoji, ili za nas postoji, a za Albance ne. Mislim da smo se u tome složile – navodi Brnabićeva.

O situaciji na Kosovu i Metohiji premijerka Ana Brnabić govoriće na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, večeras oko 23.30 po našem vremenu.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.