Srbi na Kosovu i dalje na barikadama, čeka se povlačenje ROSU
Kosovo, Foto: Printskrin/RTS

NAPETO

Srbi na Kosovu i dalje na barikadama, čeka se povlačenje ROSU

Od 4. oktobra na administrativnim prelazima za vozila će biti uspostavljen režim sa "stikerima" do konačnog rešenja registarskih tablica

Objavljeno: 08:09h

Srbi na Kosovu i Metohiji su 12. dan na administrativnim prelazima, nakon što je Priština zabranila ulazak u pokrajinu automobilima sa srpskim registarskim tablicama.

U Briselu je juče postignuto kompromisno rešenje za situaciju na Kosovu i Metohiji, a očekuje se da se specijalne jedinice kosovske policije Rosu povuku sa Jarinja i Brnjaka i da barikade budu uklonjene.

Jedinice Rosu bi sutra od 8 do 16 sati trebalo da napuste administrativne prelaze.

Kfor će svoje snage postaviti na Jarinje i Brnjak i pre same implementacije sporazuma i ostaće oko dve nedelje da bi sačuvao sigurnost okruženja i slobodu kretanja.

Srbi su tu vest dočekali sa olakšanjm, ali su ostali na pozicijama, javlja RTS. Kažu da im je sve teže da budu na barikadama, s obzirom na to da protesti traju skoro dve nedelje, a i vremenski uslovi su sve gori.

Od 4. oktobra na administrativnim prelazima za vozila će biti uspostavljen režim sa "stikerima" do konačnog rešenja registarskih tablica.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.