SKANDALOZAN POTEZ KOSOVSKE POLICIJE: Optužili ruske novinare da su ŠPIJUNI, pa im udarili RAMPU
Ilustracija, Foto: Printskrin

sramno

SKANDALOZAN POTEZ KOSOVSKE POLICIJE: Optužili ruske novinare da su ŠPIJUNI, pa im udarili RAMPU

Prema toj agenciji Boris Malagurski je poznat po tome da učestvuje u svakoj regionalnoj krizi, gde pristrasno izveštava za rusku državnu televiziju RT, dok je Elnar Bainazarov dopisnik "Izvestija" iz zemalja u kojima vladaju krize ili ratovi i akreditovan od strane Ministarstva spoljnih poslova Rusije

Objavljeno:

Policija Kosova nije dozvolila ulazak na Kosovo Borisu Malagurskom, saradniku ruskih državnih medija (Russia Today i Sputnjik) i Elnaru Bainazarovu, specijalnom dopisnik ruskih proputinskih medija "Izvestija", koji su odvojeno pokušali da udju na Kosovo, piše prištinska agencija Kosovapress.

Prema toj agenciji Boris Malagurski je poznat po tome da učestvuje u svakoj regionalnoj krizi, gde pristrasno izveštava za rusku državnu televiziju RT, dok je Elnar Bainazarov dopisnik "Izvestija" iz zemalja u kojima vladaju krize ili ratovi i akreditovan od strane Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Kada je u pitanju "povećano interesovanje" ruskih novinara, KosovaPress prenosi mišljenje stručnjaka za bezbednost Agima Musljiua, koji je ocenio da je ovo tipična igra ruskog hibridnog ratovanja, koja je već poznata čitavom regionu Zapadnog Balkana.

Prema njegovim rečima, postoji nekoliko slučajeva kada su Rusi koji rade za različite tajne službe bili prerušeni u novinare.

"Obaveštajne agencije zapadnih zemalja najavile su da medijske organizacije ne treba isključiti iz zakona o stranoj intervenciji, jer će ruske službe regrutovati novinare da iskoriste rupe u zakonima", rekao je Musljiu.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.