U POŽAREVCU ALARMANTNO: Hospitalizovano 100 pacijenata, svi kovid POZITIVNI
Ilustracija, Foto: Printscreen

pogoršava se

U POŽAREVCU ALARMANTNO: Hospitalizovano 100 pacijenata, svi kovid POZITIVNI

Tokom jučerašnjeg dana preminule su tri osobe zaražene kovidom

Objavljeno:

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 100 pacijenata i infekcija korona virusom potvrđena je kod svih, navodi u saopštenju direktor ove zdravstvene ustanove, dr Danko Nikolić.

Kako kaže, to su uglavnom stariji ljudi od 60 i više godina od kojih je 67 nevakcinisano, a 33 je primilo vakcinu. Klinička slika je teška, pogotovo kod nevakcinisanih pacijenata.

- Tokom jučerašnjeg dana (utorak) imali smo 10 prijema i 16 otpusta. Nažalost, istog dana preminule su tri kovid pozitivne osobe, dva muškarca i jedna žena iz Požarevca, Malog Crnića i Žabara, rođeni između 1937. i 1949.godine. Svi preminuli bili su nevakcinisani - ističe se u saopštenju.

Oko 70 odsto hospitalizovanih nalazi se na terapiji kiseonikom. Jedna osoba je na respiratoru - intubirana, dok je petoro na neinvaizivnoj ventilaciji (NIV).

Deset naših zdravstvenih radnika trenutno ima infekciju kovidom 19 sa lakšom kliničkom slikom. Epidemiološka situacija u Braničevskom okrugu nije dobra i u stalnom je pogoršanju. Zato apelujemo na građane da se vakcinišu u što većem broju jer, iako vakcina ne štiti u potpunosti od zaražavanja, klinička praksa pokazuje da oni lakše prebole korona virus, bez većih komplikacija - poručuju iz požarevačke kovid bolnice.

U zelenoj zoni trenutno su hospitalizovana 172 pacijenta.

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.